Ένας 53χρόνος συμπολίτης μας απεβίωσε τη Δευτέρα 20 Απριλίου στο σπίτι του σε προάστιο κοντά στην πόλη της Κέρκυρας. Η οικογένεια του πήγε στις αστυνομικές αρχές και ζήτησε την διενέργεια νεκροψίας προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του άτυχου συμπολίτη μας , η σορός του οποίου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Η νεκροψία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου. ‌Η ιατροδικαστική διερεύνηση κατέδειξε ότι ο θάνατος οφείλεται σε Cov-id19 καθώς διαπιστώθηκε διάμεση ιογενής πνευμονία (τυπική εικόνα σύμφωνα με τους ειδικούς ασθενών με κορωνοϊό). Μάλιστα το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει ξεκάθαρα αιτία θανάτου κορωνοϊός. Ενημερώθηκε η οικογένεια το γραφείο τελετών αλλά και η εκκλησία που τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.
‌Άμεσα ο ιατροδικαστής ενημέρωσε εγγράφως τον ΕΟΔΥ ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες αρχές σε τοπικό επίπεδο.
Ο Ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Start το βράδυ του Σαββάτου , σημείωσε ότι τα νεκροτομικά ευρήματα έδειξαν πως ο άτυχος άνδρας είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και για αυτό έχει ενημερώσει τον ΕΟΔΥ καθώς και τις αρμόδιες τοπικές αρχές. Μάλιστα ο ιατροδικαστής δήλωσε πως ενημέρωσε άμεσα την οικογένεια του 53χρονου άνδρα. Επίσης ανέφερε ότι ο 53χρονος είχε ρίγη , επικαλούμενος και τις σημερινές δηλώσεις Τσιόδρα ότι το σύμπτωμα αυτό εμφανίζεται σε κρούσματα κορονοιού .
Τα περιστατικά των αιφνίδιων θανάτων δεν είναι πρωτόγνωρα,  ανέφερε ο Ιατροδικαστής καθώς τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.
*** photo αρχείου