Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Συμπόνης, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε επί μακρά σειρά ετών  το άθλημα της κωπηλασίας γενικότερα.

Ο Ιωάννης Συμπόνης υπήρξε αθλητής της κωπηλασίας με διεθνείς επιτυχίες. Αποκορύφωμα της αθλητικής του διαδρομής υπήρξε η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 τόσο στη δίκωπο, όσο και την τετράκωπο με πηδαλιούχο.

Εισήχθη στην Κωπηλασία στο Ναυτικό Κέντρο του Πόρου και παρέμεινε πιστός σ’ αυτή επί πολλά χρόνια, καταγράφοντας δεκάδες πρωτιές σε πανελληνίους αγώνες, σε διάφορες κατηγορίες, και πολλές προσκλήσεις στην Εθνική Ομάδα, ενώ κατά διαστήματα μετείχε σε αγώνες στίβου στον ακοντισμό.

Τιμήθηκε μάλιστα για τις επιτυχίες του με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος.

Ο ΝΑΟΚ με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Γιάννη Συμπόνη υπογραμμίζοντας ότι αποτελούσε μια θρυλική μορφή για το χώρο του Ναυτικού Αθλητισμού, τόσο για την αθλητική όσο και για την προπονητική του διαδρομή.

Η ανακοίνωση του ΝΑΟΚ :

Τις τελευταίες μέρες η Ελληνική Κωπηλασία έγινε φτωχότερη, ο Ιωάννης Συμπόνης, ο Κυρ Γιάννης αποτελούσε μια θρυλική μορφή για το χώρο του Ναυτικού Αθλητισμού, τόσο για την αθλητική όσο και για την προπονητική του διαδρομή. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωπηλάτες με διακρίσεις στον Ελληνικό και στον Διεθνή χώρο και στη συνέχεια εξελίχτηκε σε έναν μεγάλο προπονητή που καθοδήγησε πολλούς Έλληνες Πρωταθλητές κυρίως τις δεκαετίες του ’70 ’80 ’90. Ο Κυρ Γιάννης ζούσε για την κωπηλασία και στην κωπηλασία . Το έργο και η προσωπικότητα του δεν μας αφήνουν να τον ξεχάσουμε.

Θα αποτελεί πάντα μέρος της ιστορίας της κωπηλασίας και του Ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Όλη η οικογένεια του ΝΑΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήρια της.