Αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Κέρκυρας η εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου, η οποία επρόκειτο να γίνει σήμερα. Την έφεση άσκησε κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης ο Εισαγγελέας και αφορούσε στην παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, με την παρουσία υπεράριθμων πιστών εντός του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων του 2020.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν αναβολή, επικαλούμενοι λόγους υγείας του Μητροπολίτη και του κ. Δ. Μεταλληνού, αίτημα το οποίο απεδέχθη η έδρα, ορίζοντας νέα ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης την 9η Ιουνίου 2022. Επιπλέον, όμως, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη Γιάννης Κοντός επικαλέστηκε και προσωπικό κώλυμα, γιατί επρόκειτο σήμερα να παραστεί σε εκδίκαση του μεικτού ορκωτού εφετείου, το οποίο προηγείται.

Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο είχε αθωώσει τον Μητροπολίτη, πρωτοδίκως, παρόλο που η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν η ενοχή του με την αναγνώριση ελαφρυντικών και τότε ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

Στις 6 Ιουνίου 2022 θα εκδικαστεί και η υπόθεση με συγκατηγορούμενους τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Δημήτρη Μεταλληνό και τον τελετάρχη του Δήμου Φώτη Σκούρτη, τους οποίους υπερασπίζεται ο δικηγόρος του Δήμου κ. Σπ. Δεσεγγρίνης.