Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης “ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ” , με επικεφαλής τον Φιλόθεο Στέλλα:

Μετά από εισήγηση του μέλους της παράταξής μας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Αννίτας Ρέβη, το ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ κατέθεσε πρόταση για την προμήθεια με υγειονομικό υλικό, των Κερκυραϊκών επιχειρήσεων που λειτουργούν ακόμα.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης έχει ως εξής:

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση, ώστε να παραμείνει ενεργή η επιχειρηματική κοινότητα αλλά και γενικότερα η Ελληνική κοινωνία εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που πλήττει όλον τον πλανήτη και βεβαίως τη χώρα μας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται αρωγός σε κάθε φορέα ή οργανισμό (ΕΣΥ, Νοσοκομείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.λπ.) που έχει ανάγκη στήριξης προσφέροντας άμεσα οικονομική ενίσχυση για αγορά υγειονομικού υλικού και πάσης φύσεως ιατρικού εξοπλισμού.

Όμως θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη πως υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα επιχειρήσεων που (υπο)λειτουργούν και η πλειοψηφία αυτών ανήκει στην κατηγορία των επιχειρήσεων που καλύπτουν βασικές ανάγκες της κοινωνίας όπως είναι οι επιχειρήσεις τροφίμων, η εφοδιαστική αλυσίδα, τα πρατήρια βενζίνης κ.λπ.

Οι επιχειρήσεις αυτές για να λειτουργήσουν ομαλά, πέρα των όποιων προβλημάτων χρηματοοικονομικής φύσης, χρειάζονται και την προμήθεια των κατάλληλων μέσων προστασίας όπως για παράδειγμα γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ. έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία τόσο του προσωπικού τους όσο και των πελατών τους.

Για τους λόγους αυτούς ως ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ εισηγούμεθα:

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας να προχωρήσει προς αυτές τις Κερκυραϊκές επιχειρήσεις, στην προμήθεια υγειονομικού υλικού (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και οποιοδήποτε ατομικό υλικό προστασίας).