Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την υποτιθέμενη ρύπανση που προκαλούν οι αφίσες της ΚΝΕ θέλουμε να επισημάνουμε  2 σημαντικές πλευρές για το φεστιβάλ μας.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” αποτελεί μεγάλο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας της χώρας μας. Στήνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στην Κέρκυρα με το μεράκι, την έμπνευση, την φαντασία και την συλλογική, σχεδιασμένη, εθελοντική δουλειά χιλιάδων νέων. Το φεστιβάλ αυτό δεν έχει χορηγούς μεγάλες επιχειρήσεις και ούτε ποτέ είχε. Ο μεγάλος μας χορηγός είναι ο ίδιος ο λαός του νησιού. Το Φεστιβάλ χτίζεται από την οικονομική συμβολή εργαζομένων, φοιτητών, ανέργων, μαθητών.

Λόγω του χαρακτήρα που έχει το φεστιβάλ, καθώς αποτελεί ευκαιρία χιλιάδες νέοι κάθε χρόνο να συναντηθούν, να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να βρουν διέξοδο στον αγώνα, μπαίνει στο μάτι του συστήματος και όλων αυτών που ενοχλούνται από τις ιδέες που πρεσβεύει. Αυτός είναι και ο λόγος που το φεστιβάλ δεν προβάλλεται ιδιαίτερα από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κανάλια τους. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ είναι αυτά που συμμετέχουν, οργανώνουν, προπαγανδίζουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κάθε χρόνο.   Με την ανακοίνωση που μοιράζουμε χέρι με χέρι, τα πανό που φτιάχνουμε και τις αφίσες που κολλάμε! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχίσουμε να προπαγανδίζουμε τις θέσεις και τις εκδηλώσεις μας.

Κάθε χρονιά σεβόμαστε τον χώρο που παραλαμβάνουμε για το φεστιβάλ μας και τον παραδίδουμε ακόμα καλύτερα και έχουμε πλαίσιο αιτημάτων με το οποίο διεκδικούμε την αναβάθμιση πλατειών, χώρων άθλησης και πρασίνου. Όπως και  κάθε χρόνο, με το πέρας των εκδηλώσεων θα φροντίσουμε το υλικό που χρησιμοποιήθηκε, είτε προπαγανδιστικά είτε για τις υπόλοιπες ανάγκες του φεστιβάλ, να συλλεχθεί και να ανακυκλωθεί καθώς και να υπάρχουν ειδικές σακούλες για ανακύκλωση στον χώρο. Φέτος ειδικά έχουμε θέμα συζήτησης που αφορά ακριβώς αυτήν την πλευρά που έχει να κάνει με το περιβάλλον και τις επιπτώσεις που θα έχει η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας.

Καλούμε κάθε νέο και νέα στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα την Παρασκευή 13/9 και το Σάββατο 14/9 στην Πάνω Πλατεία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ:

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος τα ραντεβού στην πόλη της Κέρκυρας δίνεται στο Πάνω Πλατεία στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, με μεγάλες συναυλίες, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Φεστιβάλ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

  • Θεατρικό από την Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ
  • Μεγάλη Συναυλία με την Μελίνα Κανά
  • Λαϊκό- παραδοσιακό γλέντι με τους Χρήστο Ζάχο , Κώστα Κωστούλα και Ηλία Σύλλα

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη

  • Συζήτηση για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων
  • Μουσικό αφιέρωμα «Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει…»
  • Συναυλία  με τον Παναγιώτη Κελάνδρια και την μπάντα του (Νικολέτα Γιαμά,  Θοδωρή Γκατζέλη, Αφροδίτη Διαβάτη, Θάλεια Ζερβού)
  • Συναυλία με τους Σενάριο

 

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης:

Παιδότοπος με δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους

Βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής

Έκθεση Κερκυραίων εικαστικών με θέμα το σύνθημα του Φεστιβάλ

Εκθέσεις κ θεματικά περίπτερα για μαθητές, φοιτητές κ νέους εργαζόμενους

Ταβερνάκι και κοκτέιλ μπαρ

 

 

Ώρα Έναρξης των εκδηλώσεων: 20:00

Σε περιμένουμε στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!

Ένωσε κι εσύ την φωνή, τους προβληματισμούς σου και τον αγώνα με εκατοντάδες χιλιάδες νέους σε όλη την χώρα! Για να κάνουμε πράξη τα όνειρα που έχουμε για την ζωή και το μέλλον μας.