Με θέμα την Όπερα και τη Γαστρονομία, τον μουσικό πολιτισμό της Κέρκυρας και τον τοπικό θρύλο του: “χειροκροτήθηκε στην Κέρκυρα – applaudito a Corfù”, το φετινό Corfu Food & Wine Festival θα συναντήσει τη “ντίβα στην κουζίνα- το μυστικό βιβλίο μαγειρικής της Μαρίας Κάλλας” σε μία μοναδική γαστρονομική και μουσική γιορτή της Κέρκυρας. Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της σημαντικότερης γυναικείας μορφής της παγκόσμιας όπερας, το Φεστιβάλ θα προβάλει τη μεγάλη προσφορά της Κέρκυρας στη μουσική, ιδιαίτερα στην όπερα.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί για δεύτερη χρονιά στις μοναδικές ιστορικές σχέσεις μεταξύ Κέρκυρας και Σερβίας. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, οι παραδοσιακές μουσικές και γεύσεις της Σερβίας θα παρουσιαστούν την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ. Το διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας με τίτλο Corfu Food & Wine Festival διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires και συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι φορείς του νησιού: Οι Δήμοι της Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το κρατικό ΙΕΚ Τουρισμού, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων (AOCTA), η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Κέρκυρας και η Ένωση Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας.
Επιπλέον κάθε χρόνο επιλέγονται και προσκαλούνται ξένες χώρες οι οποίες συμμετέχουν μέσω Πρεσβειών, Επιμελητηρίων και των αντίστοιχων πολιτιστικών και γαστρονομικών οργανισμών.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριο χαρακτηριστικό της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά καθ’ ότι όπως είναι γνωστό, η πρώτη καταγραφή κοινωνικής διάστασης της διατροφής αναφέρεται στη φιλοξενία του Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων.