Το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας έλαβε μέρος κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019 στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019”. Ο διαγωνισμός εντάσσεται στις δράσεις του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία από την Επιστημονική Εταιρεία European School Radio (Σχολικό Διαθεματικό Ραδιόφωνο), από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ και από το Παιδαγωγικό  Ινστιτούτο Κύπρου.

Οι συμμετοχές που υποβλήθηκαν στον Διαγωνισμό τη φετινή χρονιά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έφτασαν τις 220. Στόχος ήταν η δημιουργία πρωτότυπου ραδιοφωνικού και μουσικού υλικού με θέμα “Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους”.

Η Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος  στον Βόλο της  Θεσσαλίας και την παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι Κριτικές Επιτροπές απένειμαν βραβεία και διακρίσεις ανά κατηγορία συμμετοχής και ανά επίπεδο σχολείου, δηλαδή σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια.

Η Διεύθυνση του Γυμανσίου αναφέρει:

Συγχαίρουμε τους μαθητές του Γυμνασίου μας Βλάχο Σπυρίδωνα της Α τάξης, Δενδρινού Μαργαρίτα-Άδα της Α τάξης, Αυλωνίτη Δημήτρη της Γ τάξης, Βουργίδη Κωνσταντίνο της Γ τάξης, Κάνουλα Νίκο της Γ τάξης και Λουκά Σπυρίδωνα της Γ τάξης, οι οποίοι δημιούργησαν πρωτότυπο ραδιοφωνικό σποτ ενάντια στο μίσος και την κάθε είδους βία με τίτλο «Θέλω να Πετάξω» και απέσπασαν για το σχολείο μας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Συγχαίρουμε επίσης τους μαθητές και τις μαθήτριές μας από την Β τάξη, που πλαισίωσαν τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό με τη συγγραφή λογοτεχνικών αφηγημάτων-διηγημάτων με θέμα το ραδιόφωνο, τη συγγραφή άρθρων και τη λήψη ραδιοφωνικών συνεντεύξεων και οι οποίοι εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο τριήμερο Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ 11-13 Απριλίου στον Βόλο.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στον κ. Βλάχο Νίκο, μουσικό και τηλεοπτικό παραγωγό, πτυχιούχο καθηγητή μουσικής και γονέα μαθητή του σχολείου μας, ο οποίος βοήθησε, ώστε να γίνει τεχνικά άρτια η ηχογράφηση του ραδιοφωνικού μας μηνύματος. 

Ευχαριστούμε τέλος τις υπεύθυνες για το πρόγραμμα  φιλολόγους Βουσολίνου Ελένη και Μοναστηριώτου Μίνα καθώς και τους εκπαιδευτικούς Χρυσικοπούλου Αιμιλία (μαθηματικό) και Βάρθη Ευάγγελο (φυσικό) που συμμετείχαν ως συνοδοί στην αποστολή μας στο Φεστιβάλ στην πόλη του Βόλου.