Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την Κέρκυρα

Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό καλείται να αντιμετωπίσει η ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Αγόρι τεσσάρων ετών διακομίστηκε με ελικόπτερο από την Κέρκυρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με  status asthmaticus. Το αγοράκι βρίσκεται στα έμπειρα χέρια του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη και όλων των μελών της ιατρικής και νοσηλευτικής ομάδας της Μονάδας που είναι δίπλα και σε αυτό το παιδί.  Είναι διασωληνωμένο σε αναπνευστήρα ηλίου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Το Status asthmaticus είναι ένας παλαιότερος, λιγότερο ακριβής όρος για αυτό που σήμερα είναι πιο ευρέως γνωστό ως οξύ σοβαρό άσθμα ή σοβαρή έξαρση άσθματος. Αναφέρεται σε μια κρίση άσθματος που δεν βελτιώνεται με τις παραδοσιακές θεραπείες, όπως τα εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά. Αυτές οι επιθέσεις μπορεί να διαρκέσουν αρκετά λεπτά ή και ώρες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  το παιδί είχε σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού ενώ είχε υψηλό πυρετό. Στον 4χρονο είχε γίνει τεστ για κορωνοϊό στην Κέρκυρα το οποίο βγήκε αρνητικό.

the best