Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από παρευρισκόμενους κατοίκους και συγγενείς της ανήλικης κοπέλας έφυγε σήμερα το πρωί από τα δικαστήρια για να πάει στο νοσοκομείο ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης σε χωριό της Νότιας Κέρκυρας . Ο ιερέας δήλωσε ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με περιπολικό.

Ο ιερέας πέρασε την πόρτα του δικαστικού μεγάρου για να απολογηθεί στο πλαίσιο και της προκαταρκτικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη μετά και την μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι γονείς της 16χρονης.

Η μήνυση σε βάρος του ιερέα είχε κατατεθεί από τους γονείς της απευθείας στην Εισαγγελία Κέρκυρας , για ασέλγεια σε βάρος της προ εξαετίας παρά φύση και κατά φύση σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά . Σήμερα το κορίτσι είναι 16 ετών τότε ήταν 10 .

Μάλιστα για την περίπτωση αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στην Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:

  1. Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.
  2. Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.
  3. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.
  4. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Το start επικοινώνησε με τον πατέρα της 16χρονης ο οποίος οργισμένος είπε μεταξύ άλλων ότι όσα πέρασε η κόρη τους , τους τα είπε μετά από 6 χρόνια .

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο υπάρχει cd στο οποίο ο ιερέας ομολογεί την πράξη του στην γιαγιά της κοπέλας και το οποίο το έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω εξέταση . Σύμφωνα με τον πατέρα η γιαγιά ζήτησε εξηγήσεις και όταν της το ομολόγησε τον χτύπησε και γονατιστός την παρακαλούσε για συγχώρεση . Όταν η γιαγιά του είπε γιατί το έκανε εκείνος της απάντησε εξαιτίας της μεγάλης αγάπης που της είχε .

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει και άλλη μήνυση σε βάρος του ιερέα , όπως είπε χαρακτηριστικά δεν είναι μόνο το δικό μας κορίτσι. Η κόρη μου τόνισε περιμένει να δικαιωθεί . Έξι χρόνια τα κρατούσε μέσα της .

Το START σεβάστηκε την επιθυμία του πατέρα να μη δώσει συνέντευξη στην κάμερα , λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται εκείνος και η οικογένεια του , όμως ζήτησε κάποια λόγια του να γίνουν γνωστά στην κοινή γνώμη της Κέρκυρας για να μάθει το δράμα της κορούλας του μέχρι εκείνος να αποκαλύψει όλες τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες.