Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο , ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Διονύσης (Σάκης) Τσούκας.

Ο Διονύσης Τσούκας γεννήθηκε το 1953 στο Κάιρο της Αιγύπτου.Ήταν απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εργάστηκε ως καθηγητής στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κέρκυρας από το 1987 έως το 2013. Την περίοδο 1995-2005 ήταν επιστημονικός υπεύθυνος της «ΤΕΤΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΕ».

Ήταν παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαριάνθη Βαρβαρούση.

Συμμετείχε ενεργά στο μεταδικτατορικό Φοιτητικό κίνημα, ως αιρετό μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών του Φυσικού.

Το 1975 εντάχθηκε στο «Ρήγα Φεραίο», και διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και του γραφείου του ΚΣ του «Ρήγα». Διετέλεσε γραμματέας στην οργάνωση Παλαιού Φαλήρου του ΚΚΕ Εσωτερικού. Με τη διάσπαση του ΚΚΕ εσωτ., παρέμεινε ανένταχτος στον χώρο της Αριστεράς. Από το 2004 και συμμετείχε ενεργά στην ενωτική προσπάθεια της Αριστεράς, στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ και του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας του Νομαρχιακού τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.Ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Στήριξη» και του ΔΣ της Δημοτικής Μονάδας Πρόληψης «Νίκος Μώρος».

Ο Διονύσης Τσούκας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με Περιφερειάρχη τον Θ.Γαλιατσάτος διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πολιτική κηδεία του Σάκη Τσούκα θα γίνει το Σάββατο 22/2 στις 12.00 στο Φαληράκι.

*** Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στο START εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του .