Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
18.9 C
Corfu

Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας για τις μειώσεις στην προκαταβολή της επιδότησης των αγροτών ς

Διαβάστε ακόμα

Τις προηγούμενες ημέρες πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών η προκαταβολή της Επιδότησης. Οι Κερκυραίοι Αγρότες βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς τα ποσά που έλαβαν είναι μειωμένα τουλάχιστον κατά 8% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση από την κυβέρνηση της παρακράτησης επί των αγροτικών επιδοτήσεων υπέρ του Εθνικού Αποθέματος. Στην περικοπή αυτή θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ετήσια μείωση από το 2015 και εξής που υφίστανται οι περισσότεροι παραγωγοί του νησιού μας λόγω της εφαρμοζόμενης Σύγκλισης αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, ως το έτος 2019. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι οι τελικές μειώσεις είναι πολλαπλάσιες.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Να σημειώσουμε δε πως πολλοί μικροί παραγωγοί, λόγω των κάθετων περικοπών, θα δουν την επιδότηση τους να πέφτει κάτω από όριο των 250 Ευρώ και δεν θα πληρωθούν καθώς ποσά κάτω από το όριο αυτό παρακρατούνται κι αυτά υπέρ του Εθνικού Αποθέματος.

Με συνεχείς περικοπές η Κυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση τους Έλληνες αγρότες και ιδιαίτερα τους μικρούς παραγωγούς που τους στερεί ακόμα και την μικρή ενίσχυση που είναι αναγκαία για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Οι πολιτικές της Κυβέρνησης που οδηγούν στη φτωχοποίηση των παραγωγών δε μπορεί να συνεχιστούν.

 

Τομεάρχης Αγροτικού ΝΟ.Δ.Ε Κέρκυρας

Μοσχόπουλος Αριστείδης

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η κα Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Έριν Μπρόκοβιτς

Κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img