Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
18.9 C
Corfu

Κ. Παυλίδης | Κοινή δράση για την αποφυγή της ακτοπλοϊκής απομόνωσης του νησιού

Διαβάστε ακόμα

Συνάντηση είχε το πρωί του Σαββάτου (04/11), ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης, με τη διοίκηση του σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ναυτεργατών λίγο πριν τη συνέλευση τους.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Ο βουλευτής Κέρκυρας ενημέρωσε το σωματείο για τις επαφές του με το Υπ. Ναυτιλίας και δήλωσε την υποστήριξη του στα δίκαια αιτήματά τους, που εκτός από τον εργασιακό τους  χαρακτήρα, άπτονται επί της ουσίας της ποιότητας των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας. Η διοίκηση των ναυτεργατών έχει δείξει έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία διατηρώντας το αντίστοιχο προσωπικό ασφαλείας όχι μόνο για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων όπως επιβάλλεται από το νόμο αλλά και για την εκτέλεση δρομολογίων έκτακτης ανάγκης, όπως έγινε σήμερα για λόγους υγείας.

Ο κ. Παυλίδης υποστήριξε τα αιτήματα των ναυτεργατών που αφορούν, το κενό της μίας ώρας μεταξύ των δρομολογίων στο ίδιο καράβι και την πληρωμή της νυχτερινής τους εργασίας όπως ακριβώς αυτή εκτελείται και κάλεσε τους πλοιοκτήτες να ικανοποιήσουν αυτά τα αιτήματα ως ζητήματα που αφορούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Εκτός των άλλων, ενημέρωσε τη διοίκηση του σωματείου για την πρόθεση του Υπουργείου να συμπληρώσει το προσωπικό με έναν επιπλέον επίκουρο θαλαμηπόλο για τους θερινούς μήνες και δεσμεύτηκε στην επανεξέταση του θέματος της ακινησίας και της μεταφοράς της σε άλλα καράβια. Ακόμη, ο βουλευτής Κέρκυρας, μετέφερε την πρόθεση του Υπ. Ναυτιλίας να δώσει λύσεις στα ζητήματα που αφορούν το δικό τους πεδίο δράσεων.

Νέες συναντήσεις θα επιδιώξει ο κ. Παυλίδης, το αμέσως επόμενο διάστημα με την ηγεσία του Υπ. Ναυτιλίας για τα ζητήματα των αρμοδιοτήτων του. Επίσης δήλωσε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τους πλοιοκτήτες της ακτοπλοϊκής γραμμής της Κέρκυρας και τον Πρόεδρο της ένωσης Πορθμείων κ. Τσαγκάρη, για την υποστήριξη των εργασιακών αιτημάτων των ναυτεργατών και την ανάγκη για σύναψη νέων πιο βελτιωμένων και δίκαιων συλλογικών συμβάσεων.

Παράλληλα, ζήτησε απο τη διοίκηση του σωματείου την αναστολή της απεργίας στα πλαίσια του συντονισμού των δράσεων, με σκοπό να γίνουν οι απαραίτητες συναντήσεις με το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς. Τέλος, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να επιδείξουν την αρμόζουσα κοινωνική ευαισθησία για να αποφευχθεί η ακτοπλοϊκή απομόνωση του νησιού.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η κα Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Έριν Μπρόκοβιτς

Κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img