Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

19 Απριλίου 2024
11.9 C
Corfu

Με τους ναυτεργάτες της Κέρκυρας λίγο πριν δέσουν τα πλοία στο λιμάνι συναντήθηκε ο Κ.Παυλίδης

Διαβάστε ακόμα

Με τη διοίκηση του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας συναντήθηκε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Χρ. Βιτουλαδίτης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα στις πορθμειακές γραμμές Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – Παξών, τα οποία τους οδήγησαν στην εξαγγελία δυναμικών κινητοποιήσεων. Ειδικότερα, ο Κ. Παυλίδης ενημερώθηκε για την απαίτηση των ναυτεργατών να αποσυρθεί το 35λεπτο, το οποίο εφαρμόζεται αποκλειστικά στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας παρά τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα δύο πορθμεία, και να μετατραπεί σε ωριαία διακοπή ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για το πλήρωμα να ανταποκριθεί με ασφάλεια στα καθήκοντά του.

Επιπλέον, οι Ναυτεργάτες της Κέρκυρας ενημέρωσαν για το αίτημά τους να τροποποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο που αναφέρεται στην 5μηνη ακινησία πλοίων, με μεταφορά της ακινησίας – διακοπής δρομολογίων σε άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας ή κοινοπραξίας.

Το Σωματείο των Ναυτεργατών δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τη δυνατότητα που παρέχεται στον καπετάνιο να αναθέσει, με ευθύνη του, την καβοδεσία του πλοίου όχι στο αρμόδιο βοηθητικό προσωπικό των λιμανιών (καβοδέτες), αλλά στο πλήρωμά του.

Στα αιτήματα του κλάδου που αναφέρθηκαν στον βουλευτή συμπεριλαμβάνονται, επίσης, η καταβολή στα πληρώματα της επιπλέον αμοιβής για κάθε νυχτερινή ώρα εργασίας, η διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με την καταβολή των βαρέων και ανθυγιεινών, η αύξηση του πληρώματος στα “ανοιχτού” τύπου πλοία, καθώς και άλλα κλαδικά αιτήματα που αφορούν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο βουλευτής Κ. Παυλίδης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των Ναυτεργατών και δεσμεύτηκε να τα προωθήσει σε συνάντηση που θα επιδιώξει να έχει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ύμνοι από τους Times Λονδίνου για την ελληνική οικονομία: Στάθηκε ξανά στα πόδια της, ευοίωνες οι προοπτικές

Στο εκτενές ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι μετά την κρίση χρέους και τα προγράμματα διάσωσης από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img