Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
18.9 C
Corfu

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων | Ανακοίνωση στήριξης στους ναυτεργάτες της Κέρκυρας

Διαβάστε ακόμα

Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους ναυτεργάτες της Κέρκυρας, εξέδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπογραμμίζοντας πως στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες τους για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους ναυτεργάτες της Κέρκυρας και στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-στήριξη στους ναυτεργάτες της Κέρκυρας από την Π.Ι.Ν. αναφέρει τα εξής:

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους ναυτεργάτες της Κέρκυρας και στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους”.

Οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών με αίτημα την τροποποίηση και αλλαγή στην επικείμενη υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού πρέπει να βρουν ευήκοα ώτα, αποκαθιστώντας αδικίες και ανισότητες που δημιουργούν αναταραχή στους εργαζόμενους.

Αναφέρουμε ως παράδειγμα ότι δεν καθιστά ισότιμη μεταχείριση η εξαίρεση των ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα από την ωριαία ξεκούραση που προβλέπεται για όλους τους άλλους εργαζόμενους του κλάδου, σε όλες τις άλλες πορθμειακές γραμμές ούτε είναι δυνατόν ο χαρακτηρισμός του ναυτικού επαγγέλματος ως βαρέως και ανθυγιεινού να μην συνοδεύεται και από την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση για την εργοδοσία.

Η αποκατάσταση αδικιών και αστοχιών στην ΣΣΕ θα επιφέρει εργασιακή γαλήνη και αίσθημα ασφάλειας σε έναν κλάδο, των ναυτεργατών, που μαστίζεται από κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, ακόμη και στους δόκιμους αξιωματικούς των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Ειδικά ως προς το τελευταίο, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στη ναυτιλία ξεκινούν από την εποχή των σπουδών τους, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατή η εφαρμογή της νομοθεσίας περί εξασφάλισης από τις εφοπλιστικές ενώσεις της υποδοχής των φοιτητών για ναυτολόγηση, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος για αυτούς να μην μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμα του ναυτικού.

Οι απίστευτες αυτές καταγγελίες των ναυτικών ενώσεων, η συμπεριφορά ορισμένων εφοπλιστών- εργοδοτών ωσάν να είναι υπεράνω νόμου, η συνεχιζόμενη μάστιγα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της υπερεργασίας και της λειψά αμειβόμενης εργασίας δεν μπορούν να μας αφήνουν αμέτοχους, αφού αφορούν έναν παραδοσιακό, παραγωγικό κλάδο των νησιών μας.

Θέλουμε να εξάρουμε τη στάση ευθύνης των ναυτεργατών της Κέρκυρας και την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξαν, θέτοντας το κοινό συμφέρον πάνω από το συντεχνιακό, με τον ορισμό δρομολογίων με προσωπικό ασφαλείας και την επαγρύπνηση για έκτακτες περιπτώσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ενσκήψει στα προβλήματα που έχουν προκληθεί, τις εφοπλιστικές ενώσεις να ικανοποιήσουν -έστω και την ύστατη στιγμή – τα δίκαια αιτήματά του κλάδου και την κοινωνία των νησιών μας να σταθεί αλληλέγγυα στα αιτήματα των ναυτεργατών”.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η κα Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Έριν Μπρόκοβιτς

Κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img