Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
16.9 C
Corfu

Συνέντευξη Κ.Παυλίδη στο κανάλι της βουλής για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα

Στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει την Αγορά Παιγνίων αναφέρθηκε ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης, ο οποίος είναι και εισηγητής του, μιλώντας την Τετάρτη (1/11) στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή “Πρωινή Ανάγνωση”. Όπως τόνισε, το ν/σ «μας δίνει τη δυνατότητα να μειώσουμε πολύ τα καταστήματα εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ όπου θα λειτουργούν VTL και, το σημαντικότερο, θα υπάρχει δυνατότητα ενός πιο αποτελεσματικού εποπτικού και φορολογικού ελέγχου». Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο, τελικά, εξασφαλίζει καλύτερο φορολογικό και εποπτικό έλεγχο, γιατί διαμορφώνει ένα ενιαίο κέντρο παρακολούθησης από τον ΟΠΑΠ όλων των μηχανημάτων, αλλά και των παικτών, αφού κάθε παίκτης θα έχει στην κατοχή του μία κάρτα με τα προσωπικά στοιχεία του (ΑΔΤ), ενώ το κατώτατο όριο ηλικίας ορίζεται στα 21 έτη.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Το συγκεκριμένο ν/σ μειώνει τον αριθμό των παιγνιομηχανημάτων (VLT) από 35.000 σε 25.000, ενώ ταυτόχρονα τα καταστήματα που θα διαθέτουν VTL περιορίζονται από τα 1.500 στα περίπου 500. Τα αποκλειστικά δικαιώματα θα ανήκουν στον ΟΠΑΠ, ο οποίος θα κάνει συμβάσεις με ιδιώτες. Με τον προηγούμενο νόμο (4002/2011), κάθε πρακτορείο ΟΠΑΠ μπορούσε να λειτουργεί 1 έως 3 μηχανήματα VTL, τα οποία τώρα αυξάνονται έως 15. Στα καταστήματα εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ, ο αριθμός των VTL αυξάνεται από έως 25 σε έως 50.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ «ο τζόγος στη χώρα μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μελέτες δείχνουν ότι σήμερα λειτουργούν παράνομα περίπου 80.000-100.000 “φρουτάκια”. Ο τζίρος υπολογίζεται στα 5-6 δισ. ευρώ, η φορολογητέα ύλη είναι γύρω στο 1,3-1,5 δισ. ευρώ και τα χαμένα έσοδα για το δημόσιο ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ». Επιπλέον, όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μια παράνομη αγορά η οποία συνδέεται με ναρκωτικά, με προστασία, με πορνεία «δηλαδή με ένα κύκλωμα πολύ πιο “σκοτεινό” απ’ ό,τι φαίνεται».

«Το κανονιστικό πλαίσιο στην Αγορά Παιγνίων το οποίο επιδιώκει να εφαρμόσει στη χώρα μας η Κυβέρνηση είναι ένα από τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη», σημείωσε ο Κ. Παυλίδης.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Αναφερόμενος στην καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο βουλευτής Κ. Παυλίδης υποστήριξε ότι ο νέος θεσμός θα συμβάλλει στον περιορισμό της απώλειας εσόδων από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται εξομάλυνση της διαδικασίας, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ.

«Παρά την ταλαιπωρία του κόσμου το τελευταίο διάστημα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν γίνει αξιόπιστα», παρατήρησε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι η παρουσία του μετρό έχει αλλάξει την εικόνα της Αθήνας, κάτι που ευχήθηκε να συμβεί και στη Θεσσαλονίκη. Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι έχουν δοθεί ισχυρά κίνητρα μετακίνησης με τα ΜΜΕ στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

Προσφυγικό

«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Γ. Μουζάλα», ξεκαθάρισε ο Κώστας Παυλίδης σε σχέση με την εσωκομματική κριτική που ασκήθηκε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό. Το γεγονός που πιστοποιεί την άποψή του είναι η κατάθεση της πρότασης εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης ο Γ. Μουζάλας να λάβει τη θέση του επιτρόπου στην Ε.Ε. αρμόδιου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Κερκύρας, ναι μεν υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για ένα τόσο πολύπλοκο ζήτημα, ωστόσο η διάσταση που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τόνισε, επιπλέον, ότι, σε μια Ευρώπη με κλειστά σύνορα, δεν είναι εύκολο για την Ελλάδα -χώρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών- να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ζήτημα, ειδικά όταν είναι επιλογή της να το πράττει με όρους ανθρωπιάς και διεθνούς δικαίου. «Οι διακινητές γνωρίζουν την κατάσταση των δομών (κέντρων υποδοχής) και κάθε φορά που αδειάζει μία δομή, φροντίζουν να τη συμπληρώνουν πολύ γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κι εγώ έχω πλευρές της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας με τις οποίες διαφωνώ στον δικαιωματικό χώρο. Ωστόσο, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι μείωσε δραστικά τις προσφυγικές ροές απ’ την Τουρκία προς τη χώρα μας και, το κυριότερο, αποφύγαμε να ξαναδούμε πνιγμένους στο Αιγαίο», δήλωσε ο Κ. Παυλίδης.

 

Το Γραφείο Τύπου

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img