Τεχνικούς λόγους επικαλέσθηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου  Κέρκυρας στην κατεπείγουσα συνεδρίαση , όπου συζητιόνταν το θέμα για τις  εργολαβίες αποκομιδής και τις δίμηνες συμβάσεις.

Ωστόσο , διαπιστώθηκε κατά στην διάρκεια της συνεδρίασης , ότι έχει συμπληρωθεί το «πλαφόν» των εργολαβιών , επομένως ,θα υπήρχε πρόβλημα στο νομικό πλαίσιο , κάτι το οποίο ανέδειξε η επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» , Μερόπη Υδραίου.

Αρχικά , η διακοπή ήταν πεντάλεπτη , όμως στην συνέχεια αποφασίστηκε να διακόψουν, να αποσυρθεί η εισήγηση και να έρθει τροποποιημένη , πιθανόν, αύριο για να συνεχιστεί η συζήτηση ,του «καυτού» προβλήματος της αποκομιδής.

Βέβαια , πριν συμβούν όλα τα παραπάνω … Είχαμε αποχωρήσεις!  Ένα γεγονός πια το οποίο γίνεται σε  σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση …

Την κορδέλα των αποχωρήσεων έκοψε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος , Γιώργος Ραιδεστινός , ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ , Μπάμπης Χαραλάμπους , ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί δεκάδες φορές εκείνος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι γι ΄αυτό το θέμα και οι θέσεις τους είναι ξεκάθαρες για τις συμβάσεις. ..

Τέλος , ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής , συμφώνησε , τα ψήφισε όλα και εκείνος με την ομάδα του , έφυγαν από την αίθουσα