Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας σχετικά με τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Αναλυτικά:

«Η συντονισμένη και καθολική αντίδραση των συναδέλφων, γονέων , μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και ΕΛΜΕ της χώρας κατάφεραν να αποσυρθεί, για την ώρα, το άρθρο 40 του σχεδίου νόμου, που είχε κατατεθεί και αφορούσε τα σχολεία αυτά. Το γεγονός αυτό είναι μια μικρή απόδειξη πως μπορούμε να διεξαγάγουμε αποτελεσματικούς αγώνες και να έχουμε   νίκες, σε περιόδους εξαιρετικά δύσκολες για το λαϊκό κίνημα.

Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης  Ιονίων Νήσων στη διαμαρτυρία που κάναμε την Τρίτη 27/11 έσπευσε να ενστερνιστεί και να υπερασπιστεί τις διατάξεις του άρθρου 40, οι ο ποίες υποβαθμίζουν και συρρικνώνουν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου.  Δεν είναι η πρώτη του φορά. Με δική του απόφαση το Μάιο του περασμένου χρόνου περιορίστηκε ο αριθμός των μαθητών της Α΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου του νησιού μας.

Πιστεύουμε πως συντονισμένα και μαζικά μπορούμε να τσαλακώνουμε την εικόνα τους προς όφελος των παιδιών μας και των αναγκών του εργαζόμενου λαού.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα , όταν το Υπουργείο θα επαναφέρει το ζήτημα.

«Μας φαίνονται μεγάλοι, γιατί είμαστε σκυφτοί. Σηκώστε το κεφάλι, να σκύψουνε αυτοί»

Συνεχίζουμε…