Το δελτίο τύπου της Μ.Υδραίου:

Με το διοικητικό συμβούλιο αλλά και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της παλιάς πόλης της Κέρκυρας συναντήθηκε η υπ. Δήμαρχος κ.Μερόπη Υδραίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και τα στοιχεία που την χαρακτήρισαν ήταν η συνεννόηση και η συναντίληψη για πολλά ζητήματα.

Έμποροι και καταστηματάρχες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με την κ.Υδραίου να αναλαμβάνει τη δέσμευση να συναντηθεί άμεσα με τον Αστυνομικό Διευθυντή για να του θέσει τα συγκεκριμένα προβλήματα και να επιδιώξει να υπάρξει ένα πλαίσιο συνεννόησης για τη λειτουργία των καταστημάτων.

Η Μερόπη Υδραίου αναφέρθηκε στη δέσμευση της για ένα νέο κανονισμό αστικής λειτουργίας στην Παλιά Πόλη που θα συνοδεύεται από νέα κυκλοφοριακή μελέτη αλλά και παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, σύστημα έξυπνου φωτισμού και υπογειοποίηση δικτύων.

Όπως είπε η κ. Υδραίου , στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας μπορεί να συνυπάρχουν οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και η εμπορική λειτουργία μέσα από κανόνες. Είναι ένα ζωντανό μνημείο που πρέπει να τύχει προστασίας και ανάδειξης.