Συντονισμένοι έλεγχοι συναρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης, μεταφοράς και πώλησης προϊόντων παραεμπορίου ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στον Λιμένα Κέρκυρας, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό εξειδικευμένα κλιμάκια αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας και του κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, με την συνδρομή,  κατά περίπτωση,  συναρμόδιων υπηρεσιών  (Τελωνείου και άλλων), ξεκίνησαν από χθες Μ. Δευτέρα (22.04.2019), να πραγματοποιούν στον Λιμένα Κέρκυρας,  εξονυχιστικούς ελέγχους σε οχήματα τα οποία μεταφέρουν εμπορεύματα.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στην διαπίστωση της νόμιμης κατοχής των εμπορευμάτων, της βεβαίωσης της φορολογικής επάρκειας καθώς και της δυνατότητας νόμιμης διάθεσης τους.

Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους διαπιστώθηκε η παράνομη κατοχή  απομιμητικών προϊόντων από οδηγό ιχφ οχήματος σε βάρος του οποίου εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από το Τελωνείο Κέρκυρας καθώς και η κυκλοφορία ι.χ.φ οχήματος το οποίο στερούνταν ασφαλιστηρίου συμβολαίου.