Ο καιρός από το βράδυ προς τα ξημερώματα του Σαββάτου θα πυκνώσει και θα εκδηλωθούν βροχές με ισχυρές καταιγίδες που αναμένεται να έχουν μεγάλη ισχύ. Επίσης, αναμένεται τοπικά και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ με ξαφνικές ριπές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που θα αγγίζουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται στους 28 Βαθμούς Κελσίου η μέγιστη και η ελάχιστη στους 19 Βαθμούς Κελσίου. H υγρασία θα φτάσει το 78%

 

Οι άνεμοι το πρωί

 

 

Το Σάββατο το απόγευμα οι άνεμοι

 

Στον παραπάνω χάρτη παρατηρούμε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής πως πλησιάζει το χαμηλό βαρομετρικό από τα βορειοδυτικά. Τα κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου είναι η ισχυρή βροχή, χαλάζι και οι έντονες σε ισχύ καταιγίδες. Λόγω των θερμών αερίων μαζών λόγω της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και του χαμηλού βαρομετρικού με τις ψυχρές αέριες μάζες παράλληλα είναι κάτι που τροφοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο τα έντονα αυτά φαινόμενα.

 

 

 

 

Η μέγιστη θερμοκρασία

 

 

Η ελάχιστη θερμοκρασία

 

 

 

Παραπάνω βλέπουμε την ισοβαρή καμπύλη δηλαδή την γραμμή εκείνη που περνά δίπλα από το νησί μας η οποία μας δείχνει την είσοδο του ψυχρού μετώπου στη χώρα καθώς πάνω και αριστερά από αυτή παρατηρούμε ένα θερμό μέτωπο- Ένα υψηλό βαρομετρικό το οποίο και θα επηρεάσει το νησί μας αλλά και περιοχές από την υπόλοιπη χώρα με ισχυρό καύσωνα όπου και θα διώξει το χαμηλό βαρομετρικό με τις βροχές από τη Δευτέρα. 

 

 

Την Κυριακή όπως και το Σάββατο τα ξημερώματα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες έντονου χαρακτήρα που από το πρωί και μετά ο καιρός θα βελτιώνεται συνεχώς μιας και οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα διώξουν το χαμηλό αυτό βαρομετρικό που η έντασή τους θα αγγίζει τα 6 με 7 μποφόρ κυρίως σε βορειοδυτικές περιοχές κοντά σε θάλασσα. Η θερμοκρασία αναμένεται στους 27 Βαθμούς Κελσίου η μέγιστη και η ελάχιστη στους 20 Βαθμούς Κελσίου. H υγρασία θα φτάσει το 66% λόγω και των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων.

Οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής

 

 

Οι άνεμοι ενισχύονται από το απόγευμα έως και αργά το βράδυ

 

 

Η βροχές και οι καταιγίδες με πιο ήπια μορφή τα ξημερώματα της Κυριακής

 

Μέγιστη θερμοκρασία

 

 

Ελάχιστη θερμοκρασία

 

 

ΠΗΓΗ: windy και okairos