Χαμηλά βαρομετρικά επηρεάζουν και θα συνεχίζουν να επηρεάζουν την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή αναμένεται στο νησί έντονη βροχόπτωση, κεραυνική δραστηριότητα και ισχυροί νότιοι άνεμοι. Τα φαινόμενα αναμένονται έντονα λόγω ενός χαμηλού βαρομετρικού το οποίο κινούμενο από το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό θα εισέλθει στην Ευρώπη και ένα τμήμα του θα κινηθεί προς τη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, βαρομετρικά τέτοιου είδους δημιουργούν έντονα καιρικά φαινόμενα διότι τροφοδοτούνται από μεγάλες ποσότητες νερού από τον Ατλαντικό Ωκεανό και ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα.

Τώρα σε ότι αφορά την αυριανή ημέρα, αρχικά θα επηρεαστούμε από υψηλά βαρομετρικά με νεφώσεις και τους ανέμους να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στα Διαπόντια Νησιά οι ριπές θα αγγίζουν τα 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα επηρεαζόμαστε από τα χαμηλά βαρομετρικά που κυριαρχούν σε Βόρειο Ατλαντικό και Ευρώπη με νεφώσεις και νοτιοανατολικούς ανέμους έως 5 μποφόρ με ύφεση στα 3 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα τις επόμενες ημέρες καθώς τα χαμηλά βαρομετρικά με τις χαμηλές πιέσεις και ιδίως το βαρομετρικό που θα μας επηρεάσει την Παρασκευή θα δημιουργήσουν νότιους ανέμους με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας. Έτσι, αύριο η μέγιστη θα φτάσει τους 17 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 10 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και μετά τα μεσάνυχτα θα ξεπεράσει το 90%

 

Πέμπτη 09/03: Τα χαμηλά βαρομετρικά εκτείνονται από το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό έως και ανατολικότερα από τη χώρα μας. Αν μπορούμε να το πούμε με πιο απλά λόγια όπου υπάρχουν μπλε γραμμές μπορούν και κινούνται σε αυτές οι κακοκαιρίες. Άρα μεταφέρονται και δημιουργούνται πιο εύκολα.

 

Πέμπτη 09/03: Στο χάρτη βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό να επηρεάζει την Ευρώπη ξεκινώντας από την Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια θα κινηθεί ανατολικότερα και ένα τμήμα του νότια και ανατολικότερα το οποίο και θα μας επηρεάσει την Παρασκευή.

 

Παρασκευή 10/03: Στο χάρτη βλέπουμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα να μας επηρεάζουν αλλά και τη γενικότερη μετεωρολογική εικόνα στην νότια Ευρώπη.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

Οι νεφώσεις μέσα στη μέρα.

 

Οι θερμοκρασίες στη χώρα σε υψηλές τιμές για την εποχή.

 

 

Αφρικανική σκόνη.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos