Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένουμε τις επόμενες ώρες καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό έχει προκαλέσει στην Ευρώπη χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και ψυχρές αέριες μάζες αφού τροφοδοτείται από πολικές αέριες μάζες. Έτσι ένα τμήμα αυτού θα κινηθεί νότια και ανατολικά δηλαδή προς τη χώρα μας. Το βαρομετρικό αυτό θα ξεκινήσει να δίνει έντονα καιρικά φαινόμενα μετά τα μεσάνυχτα με χαλάζι, κεραυνική δραστηριότητα και νότιους ανέμους από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ.

Το πρωί αναμένεται μια μπόρα η οποία θα εξασθενίσει γρήγορα και οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η υπόλοιπη ημέρα θα κυλίσει με τοπικές βροχές με μορφή ψιχάλας και οι άνεμοι θα στραφούν το απόγευμα σε βοροειοδυτικούς έως 2 μποφόρ. Όμως από τις βραδινές ώρες θα σημειώσουν αύξηση αγγίζοντας έτσι τα 7 μποφόρ στην Κέρκυρα και τα 9 μποφόρ στα Διαπόντια Νησιά. Εδώ αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, αναμένονται τόσο ισχυροί άνεμοι διότι ένα υψηλό βαρομετρικό από τον Κεντρικό Ατλαντικό θα κινηθεί βόρεια και ανατολικά με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή και να αναγκάσει το χαμηλό βαρομετρικό να κινηθεί ανατολικότερα. Έτσι, η μίξη υψηλών και χαμηλών πιέσεων θα δημιουργήσει έντονους ανέμους με ισχυρές ριπές. Η βροχή αναμένεται να έχει υποχωρήσει τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αγγίζοντας τους 16 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 7 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και το βράδυ θα ξεπεράσει το 75%

Τετάρτη 15/03: Στο χάρτη βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό που περιγράφουμε.

 

Τετάρτη 15/03: Στο χάρτη βλέπουμε το υψηλό βαρομετρικό να επεκτείνεται και να αναγκάζει το τμήμα του χαμηλού βαρομετρικού να κινηθεί ανατολικότερα. Έτσι, η κακοκαιρία θα έχει γρήγορη εξασθένιση.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

Τετάρτη 15/03: Οι άνεμοι τις βραδινές ώρες μετά τα μεσάνυχτα με ισχυρές ριπές έως και 9 μποφόρ.

 

Ισχυρή βροχόπτωση, χαλάζι και κεραυνική δραστηριότητα το βράδυ.

 

Τετάρτη 15/03: Μπόρα το πρωί με γρήγορη εξασθένηση

 

Οι θερμοκρασίες στη χώρα σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα λόγω και των βορειοδυτικών ανέμων.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos