Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 1. Που βρίσκεται η υλοποίηση της Μελέτης και πότε θα ξεκινήσει το έργο για ο Άλσος Λαυράγκα, την αποκατάσταση της οικίας του και την κατασκευή του ανοιχτού Θεάτρου στην Κεφαλονιά;
 2. Τι θα κάνει η Περιφερειακή Αρχή για την εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής των υποδομών στο ιστορικό Κάστρο της Άσσου στην Κεφαλονιά;
 3. Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους ,οι κυκλοφοριακές «μετρήσεις και ρυθμίσεις» στα Τρία Γεφύρια, χωρίς σχεδιασμό και ουσιαστικά έργα στον οδικό άξονα Νότου.
 4. Τι ενέργειες έχουν γίνει για την κατασκευή στεγάστρου στο ανοιχτό γήπεδο Νεοχωρίου που έχουμε ψηφίσει από το 2022;
 5. Η Παλλική της Κεφαλονιάς βρίσκεται μόνο στις προεκλογικές φιέστες και τα Δελτία Τύπου της Περιφερειακής Αρχής και της κυβέρνησης. Τί γίνεται με τα παρακάτω χρόνια και άλυτα προβλήματα:
 • Την επισκευή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου;
 • Την ολοκλήρωση του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης;
 • Με το ΚΤΕΟ Ληξουρίου;
 • Με την κατασκευή των νέων Εργατικών Κατοικιών;

( Η 5η ερώτηση εκκρεμεί από το Προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο)

 

ΘΕΜΑΤΑ: ΕΗΔ

 1. Κ.Ι.Ε. «ΕΥΔΟΞΟΣ» Κεφαλονιάς:

Τραγωδία-διάλυση-βανδαλισμοί-λεηλασία-απραξία είναι ο απολογισμός του Περιφερειακού και κυβερνητικού έργου που δεν παρουσιάζεται. Πρωτοβουλία για την άμεση διάσωση του.

 1. Η νέα πρόσφατη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά και οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής. Καμία υλοποίηση των αποφάσεων για την πραγματοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων από τις εταιρείες και τον έλεγχο τους.

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ένας μήνας έχει περάσει από την κατάθεση  Ερώτησης σχετικά με την απαξίωση  μνημείων στο ΡΙΦΙ της Κεφαλονιάς και ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση. Ο κανονισμός τον οποίον συχνά πυκνά επικαλούνται για να διακόπτουν τις παρεμβάσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης ή για να αφαιρούν ερωτήσεις προβλέπει: «γραπτή απάντηση εντός 15 ημερών από την κατάθεση της ερώτησης». Σε ό, τι αφορά όμως, τα προβλήματα και τα αιτήματα του λαού  τον παραβιάζουν  χωρίς αναστολές.