Αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, που από το βράδυ του Σαββάτου  θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Βόρειο Ιόνιο και στην Κέρκυρα που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών λόγω θερμών και ψυχρών αερίων μαζών που επικρατούν και πιθανόν και από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις από 4 μποφόρ έως 7 μποφόρ κατά τη διάρκεια του φαινομένου. Από το πρωί της Κυριακής θα εκδηλώνονται μπόρες μικρής έντασης έως και το μεσημέρι με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά η έντασή τους θα αυξάνεται και θα αγγίξουν ακόμη και τα 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας με εξασθένηση μετά τα μεσάνυχτα. Η υγρασία στο νησί θα κυμανθεί σε μικρά ποσοστά λόγω των βορειοδυτικών ανέμων και θα φτάσει το 69%

 

Στους παραπάνω χάρτες παρατηρούμε την εξέλιξη του φαινομένου το οποίο θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από τα βορειοδυτικά που έως το πρωί θα έχει εξασθενήσει. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλάζι και μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα όπως βλέπουμε και στον δεύτερο χάρτη. Οι κεραυνοί αναμένονται ισχυροί σε ένταση όπως φαίνεται στο κόκκινο και μωβ χρώμα στον χάρτη το οποίο είναι η μέγιστη επικινδυνότητα που μπορεί να καταγραφεί. Επίσης, αναμένονται ισχυροί ριπαίοι ανέμοι που θα αγγίζουν τα 7 μποφόρ οι οποίοι θα ξεκινήσουν κατά τη δημιουργία του φαινομένου.

 

Η βροχή κατά τη διάρκεια του φαινομένου

 

 

Η βαρομετρική πίεση το Σάββατο. Παρατηρούμε την ισοβαρή καμπύλη που περνά πάνω από την Κέρκυρα μιας και το επικίνδυνο φαινόμενο θα βρίσκεται από την ισοβαρή και κάτω.

 

 

 

Η μέγιστη θερμοκρασία

 

 

Η ελάχιστη θερμοκρασία

Οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής

 

 

Οι άνεμοι το απόγευμα

 

 

Ήδη από την Δευτέρα θα αρχίσει να αναπτύσσεται ένα υψηλό βαρομετρικό το οποίο θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας σιγά σιγά από την Δευτέρα και πρώτα τη δυτική Ελλάδα μιας και έρχεται από την Βόρεια Αφρική όπως φαίνεται και παραπάνω στον χάρτη. Τα κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου θα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ζέστη που θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το Σάββατο 20 Αυγούστου.

 

 

 

 

Μέγιστη θερμοκρασία

 

 

Ελάχιστη θερμοκρασία

 

ΠΗΓΗ: windy και okairos