Ένα χαμηλό βαρομετρικό θα σχηματιστεί στη Μεσόγειο θάλασσα, το οποίο θα τροφοδοτείται από ψυχρές αέριες μάζες από τον Αρκτικό Κύκλο. Έτσι, το χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να δώσει βροχές με ισχυρή ένταση κατά τόπους, κεραυνική δραστηριότητα και ψυχρούς ανέμους. Για αύριο λοιπόν, με νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα οι βροχές θα ξεκινήσουν που το βράδυ αναμένονται καταιγίδες που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Αξίζει να σημειωθεί πως, λόγω των ανατολικών ανέμων από περιοχές με χιόνια αλλά και των ψυχρών αερίων μαζών από τον Αρκτικό Κύκλο η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι αρκετά χαμηλότερη από την αναγραφόμενη. Έτσι, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 6 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και το βράδυ θα αγγίξει το 82%

Στο χάρτη βλέπουμε το υψηλό βαρομετρικό στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό πως κατευθύνει τις αέριες μάζες βόρεια στην περιοχή του Αρκτικού Κύκλου οι οποίες ψύχονται και από εκεί στρέφονται προς την Ευρώπη και στη συνέχεια και στη χώρα μας. Έτσι, το σύστημα που θα μας επηρεάσει, το χαμηλό βαρομετρικό που βλέπουμε στην περιοχή της Ιταλίας θα τροφοδοτείται από αυτές τις ψυχρές αέριες μάζες για αυτό άλλωστε και οι πυκνές χιονοπτώσεις με τους ψυχρούς ανέμους.

 

Πέμπτη 26/01: Οι χιονοπτώσεις αναμένονται με αρκετή ένταση στις περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας ξεκινώντας από τις πρωινές ώρες.

 

Στον δεύτερο χάρτη βλέπουμε την κακοκαιρία να ξεκινά με έντονη μορφή από το απόγευμα με βροχές ισχυρές και καταιγίδες. Στον τρίτο χάρτη, η εικόνα του καιρού με έντονη ακόμη βροχόπτωση μετά τα μεσάνυχτα.

 

Οι άνεμοι το πρωί και αργά το απόγευμα.

 

Οι θερμοκρασίες στη χώρα σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

 

Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα με ένταση.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos