Ανακοίνωση για το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μεταξύ αστυνομικών και νοσηλευτή , έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση:

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνοδεύουν ασθενείς στα Ψυχιατρικά Καταστήματα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Κατά κοινή ομολογία ποτέ δεν έχει υπάρξει πρόβλημα σε αυτή τη διαδικασία στην Κέρκυρα.

Χθες, στο πλαίσιο μιας τέτοιας συνοδείας συνέβη ένα περιστατικό στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κατά το οποίο δημιουργήθηκε κλίμα έντασης ανάμεσα σε αστυνομικούς του Τμήματος Αχιλλείων Κέρκυρας  και νοσηλευτή της κλινικής.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ενώ οι αστυνομικοί ενεργούσαν (κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας) μεταφορά για ακούσια νοσηλεία ατόμου στην ψυχιατρική κλινική, κατά την διαδικασία παράδοσης, ήρθαν σε επαφή με νοσηλευτή της κλινικής και βρέθηκαν έναντι μιας εριστικής – επιθετικής συμπεριφοράς που  συνιστούσε παρακώληση των καθηκόντων τους.

Ενώ αυτό το ζήτημα αρχικά επιλύθηκε με αμοιβαίες εξηγήσεις ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον νοσηλευτή και ανάμεσα στις προϊστάμενες αρχές τους και με την προτροπή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κέρκυρας, σήμερα η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., με περισσή σπουδή, εξέδωσε ανακοίνωση επιχειρώντας να πολιτικοποιήσει το περιστατικό, να ενισχύσει ένα κλίμα έντασης και να στοχοποιήσει τους αστυνομικούς.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση που σχετίζεται με το περιστατικό έχει πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης και εκεί θα κριθεί.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι  είναι αναγκαίο προκειμένου να διατηρηθεί το καλό κλίμα και η συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και θεωρούμε ότι τα συνδικαλιστικά όργανα, εκτός από την προάσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών τους, θα πρέπει να συντείνουν στην ενδυνάμωση και την συνεργασία με άλλους φορείς.

Για το Δ. Σ.

Ο-                                                      -Ο-

Πρόεδρος                                         Γεν. Γραμματέας

 

ΜΠΟΖΙΚΗΣ  Νικόλαος            ΚΟΚΑΒΕΣΗΣ Εμμανουήλ