Ορατό είναι το ενδεχόμενο η δίχρονη προσχολική αγωγή να μην εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο σε όσους δήμους προβλέπεται από τον έως τώρα σχεδιασμό.

Ειδικότερα, το σχολικό έτος 2018-2019 η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση εφαρμόστηκε σε 184 από τους 325 δήμους της επικράτειας. Για το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020 αποφασίστηκε η επέκτασή της σε επιπλέον 114 δήμους. Ωστόσο, όπως φαίνεται, σε κάποιους δήμους υπάρχει έλλειψη αιθουσών. Για τον λόγο αυτό η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να διαπιστώσουν κατά πόσον τα προβλήματα αυτά είναι υπαρκτά. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Στο νησί για την έναρξη της δίχρονης προσχολικής αγωγής από το Σεπτέμβρη , οι Δήμοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας είναι επαρκείς σε υποδομές . Θέμα υπάρχει όμως με την επάρκεια των χώρων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας .

Στο START μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Π.Αγγελόπουλος ο οποίος στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων στάθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για το σοβαρό αυτό θέμα .

Δείτε το video :