Εκτός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Κ23, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη Γκέφλε της Σουηδίας 11 με 14 Ιουλίου έμεινε τελικά η Κωνσταντίνα Ρωμαίου.

Η Κερκυραία αθλήτρια στον μοναδικό εν Ελλάδι αγώνα της, προχθές στη Λάρισα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, δεν έπιασε το όριο του 13.25μ. στο τριπλούν μόλις για ένα εκατοστό, καθώς με 13.24μ. μπορεί να πήρε το αργυρό μετάλλιο, πίσω από την έτερη Κερκυραία αθλήτρια, Σπυριδούλα Καρύδη, αυτό το ένα εκατοστό ωστόσο, την άφησε εκτός Ευρωπαϊκού.

Αρχικά είχε διαφανεί ένα παράθυρο για τη συμμετοχή της Ρωμαίου στη σημαντική αυτή διοργάνωση, καθώς είχε ξεπεράσει το όριο σε αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου σπουδάζει, καθώς είχε κάνει 13.35μ., ωστόσο, οι εν λόγω αγώνες δεν αποτελούν κριτήριο για τον ΣΕΓΑΣ.

 

Σημειώνεται ότι η ασημένια νικήτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2016 δεν είχε την ευκαιρία, όπως οι περισσότεροι αθλητές, σε κάποιον άλλο αγώνα να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό κι έτσι εμφανίστηκε αρκετά αγχωμένη στη Λάρισα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Χθες το απόγευμα, ανακοινώθηκε επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του Γκέφλε, με το όνομα της Κερκυραίας αθλήτριας ν’ απουσιάζει από τη λίστα.

Όπως είναι λογικό, η πικρία της Κωνσταντίνας Ρωμαίου ήταν μεγάλη και αποτυπώθηκε με μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή της στο Facebook, όπου έγραψε:

«Δυστυχώς αυτό που φοβόμουν έγινε πραγματικότητα. Η ομοσπονδία και ο κύριος Γιάννης Κουτσιώρας έκριναν ότι δεν μπορώ να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα για άλλη μία χρόνια. Δυστυχώς το 1 εκατοστό με κράτησε μακριά από τον στόχο της χρονιάς όπως και πριν μερικά χρόνια, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 του Ντόνετσκ.

Τραγική ειρωνεία για μένα, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Η αγωνιστική μου χρόνια ξεκίνησε πολύ νωρίς και οι πολλαπλοί και συνεχόμενοι αγώνες που είχα στην Αμερική με κούρασαν αρκετά. Έχω ένα παράπονο, όλοι εμείς που σπουδάζουμε στην Αμερική έχουμε μόνο έναν αγώνα ως κριτήριο επιλογής απο το ΣΕΓΑΣ, ενώ τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν πολλαπλούς, αλλά ό,τι και να πω τώρα, η απόφαση έχει παρθεί.

Προσωπικά ξέρω ότι προσπάθησα και θυσίασα αρκετά φέτος για να επανέλθω στην κατάσταση που ήμουν πριν μερικά χρόνια. Δούλεψα αρκετά με τον εαυτό μου και ξεπέρασα αρκετά εμπόδια.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστώ τα άτομα που ήταν δίπλα μου την περασμένη χρόνια και με βοήθησαν να σταθώ ξανά στα πόδια μου (ξέρουν ποιοι είναι αυτοί). Με στήριξαν και με έκαναν να θυμηθώ ποια ήμουν και τι έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής. Καλό καλοκαίρι!»