Ένα χαμηλό βαρομετρικό με μεγάλη έκταση προερχόμενο από το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό έχει αρχίσει και επηρεάζει την Ευρώπη με πολύ κρύο, ψυχρές αέριες μάζες από τον Αρκτικό Κύκλο, χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιονοπτώσεις. Τώρα ένα τμήμα αυτού του χαμηλού βαρομετρικού αλλάζει κατεύθυνση και αρχίζει και κινείται προς τη χώρα μας από βορειοδυτικά. Έτσι, το φαινόμενο αυτό θα αρχίσει να μας επηρεάζει μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης με έντονη βροχόπτωση και χαλάζι που θα εξασθενίσει στη συνέχεια, ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς νότιους ανέμους. Εδώ αξίζει να επισημανθεί ότι, οι άνεμοι αναμένονται ισχυρή διότι ένα υψηλό βαρομετρικό στη Δυτική Ευρώπη θα έρθει σε επαφή με το χαμηλό βαρομετρικό που αναφέραμε. Έτσι, οι μίξη θερμών και ψυχρών αεριών μαζών θα δημιουργήσει δυνατούς σε ένταση ανέμους. Από το βράδυ της Τετάρτης η φορά των ανέμων θα αλλάξει και θα γίνει βορειοδυτική με ριπές έως και 10 μποφόρ στα Διαπόντια Νησιά.

Τώρα για αύριο Τρίτη, με ηλιοφάνεια θα κυλίσει η ημέρα και τους ανέμους τις πρωινές ώρες να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Από το βράδυ οι άνεμοι θα ενταθούν και θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ και στα Διαπόντια τα 7 μποφόρ μετά τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 10 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και το βράδυ θα ξεπεράσει το 80%

Τρίτη 14/03: Στο χάρτη βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό με την μεγάλη έκτασή του. Ο πυρήνας του βρίσκεται στη Σκανδιναβία και το ίδιο εκτείνεται έως και τη Βόρεια Ιταλία. Έτσι, το τμήμα αυτό θα κινηθεί προς τη χώρα μας και θα μας επηρεάσει από το βράδυ της Τρίτης με έντονα καιρικά φαινόμενα(χαλάζι, ισχυρούς κεραυνούς). Επίσης, παρατηρούμε πως οι πολικές αέριες μάζες έχουν στραφεί προς την Ευρώπη και τροφοδοτούν το χαμηλό βαρομετρικό με κρύο και χιόνια.

 

Μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ξεκινά η βροχόπτωση.

 

Τις βραδινές ώρες αναμένεται έντονη βροχόπτωση ακόμη και κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων με την παρουσία ισχυρής κεραυνικής δραστηριότητας.

 

Ηλιοφάνεια όλη την ημέρα.

 

Οι άνεμοι το πρωί και το απόγευμα.

 

Οι άνεμοι μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι έως και 9 μποφόρ.

 

Οι θερμοκρασίες στη χώρα μας

 

Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

ΠΗΓΗ: windy, okairos