Αίθριος θα είναι ο καιρός όλη την εβδομάδα με αραιές νεφώσεις αλλά και μέτριας έντασης σκόνη που έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στην ατμόσφαιρα. Επίσης, οι θερμοκρασίες αναμένονται αρκετά υψηλότερες από την εποχή που έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε έναν καύσωνα ο οποίος θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας αυτής σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ας δούμε όμως αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες 2 ημέρες.

Τετάρτη 17/08: Αίθριος ο καιρός με την παρουσία αφρικανικής σκόνης μέτριας έντασης με τους ανέμους να πνέουν από διαφορετικές διευθύνσεις τις πρωινές ώρες έως 2 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μέγιστες ριπές τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 21 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασίας το νησί θα αγγίξει το 89%

Η μέγιστη θερμοκρασία

 

Η ελάχιστη θερμοκρασία

Παραπάνω παρατηρούμε την αφρικανική σκόνη πως εξαπλώνεται από την Βόρεια Αφρική έως και την Κεντρική Ευρώπη. Βλέπουμε πως η δυτική Ελλάδα βρίσκεται στο κύριο μέτωπο του υψηλού βαρομετρικού την Τετάρτη.

 

Πέμπτη 18/08: Αίθριος ο καιρός με την παρουσία αφρικανικής σκόνης μέτριας έντασης με τους ανέμους να πνέουν από διαφορετικές διευθύνσεις τις πρωινές ώρες έως 2 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μέγιστες ριπές τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 23 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασίας το νησί θα αγγίξει το 81%

 

 

 

Μέγιστες και ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας

 

 

Στις παραπάνω εικόνες βλέπουμε την εξέλιξη της αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη καθώς και τα υψηλά βαρομετρικά με υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στην ατμόσφαιρα.

 

 

 

 

Στην πρώτη εικόνα παρατηρούμε την έκταση του υψηλού βαρομετρικού το οποίο επηρεάζει τη χώρα μας και με πιο έντονο τρόπο τη δυτική Ελλάδα. Οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα από την ισοβαρή αυτή καμπύλη θα δεχτούν το κύμα καύσωνα καθώς και την αφρικανική σκόνη που όπως φαίνεται το σύστημα αυτό ξεκινά από την Βόρεια Αφρική και καταλήγει στα Βαλκάνια. Πιο αναλυτικά στην 2 εικόνα βλέπουμε τις περιοχές που επηρεάζει όσον αναφορά τη δυτική πάντα Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: windy και okairos