Με κακοκαιρία θα εξελιχθεί και η αυριανή ημέρα καθώς χαμηλά βαρομετρικά θα μας επηρεάσουν με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς νότιους ανέμους. Πιο αναλυτικά, οι άνεμοι τις πρωινές ώρες αναμένονται από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Όσο θα πλησιάζουμε προς τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι θα αυξάνονται καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο θα μας επηρεάσει από τα δυτικά θα μεταφέρει χιόνια στα ορεινά, ισχυρές βροχοπτώσεις τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και θυελλώδεις ανέμους με τις ριπές να αγγίζουν τα 9 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις. Στα Διαπόντια Νησιά  Πρόκειται για ένα σύνθετο φαινόμενο με ισχύ καθώς έχει ονομαστεί και ως κυκλογέννεση λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που θα παρουσιάσει. Τώρα η θερμοκρασία θα έχει μικρή πτώση καθώς η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 13 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 9 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει κατά διαστήματα στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά και το βραδινές ώρες θα αγγίξει το 83%

Ας δούμε την εξέλιξη του καιρού:

 

Η κυκλογέννεση πως θα αρχίζει να μας επηρεάζει από σήμερα το βράδυ με έντονες βροχοπτώσεις, κεραυνική δραστηριότητα και θυελλώδεις ανέμους. Ως προς τα φαινόμενα θα έχουν ισχύ λόγω των ψυχρών αερίων μαζών από περιοχές του Βόρειου Πόλου και του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού που θα τροφοδοτούν το σύστημα αυτό καθώς θα δώσει και πυκνές χιονοπτώσεις σε υψηλά υψόμετρα.

 

Οι άνεμοι πρωί και απόγευμα

 

Άνεμοι έως και 10 μποφόρ στα Διαπόντια Νησιά από νότιες διευθύνσεις.

 

Έντονη βροχόπτωση τα μεσάνυχτα.

 

Η κεραυνική δραστηριότητα το βράδυ της Πέμπτης την ώρα που θα εξελίσσεται το φαινόμενο κυκλογέννεση.

 

Οι θερμοκρασίες αύριο

Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ (19-01-2023) έως και τη Δευτέρα (23-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα που θα συνοδεύονται κατά περιόδους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • α) από τις βραδινές ώρες σήμερα Πέμπτη (19-01-2023) στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (20-01-2023). Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν και πάλι από τα δυτικά.
  • β) από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
  • γ) από τις προμεσημβρινές ώρες τις Παρασκευής και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Από το Σάββατο (21-01-2023) έως και τη Δευτέρα (23-01-2023)

1) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • α) από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.
  • β) από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα) κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

ΠΗΓΗ: windy, okairos, in.gr