Ήδη έχει αρχίσει να μας επηρεάζει το χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από τη δυτική Αφρική με υψηλά ποσοστά σκόνης, βροχές, τοπικές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Πρόκειται για ένα φαινόμενο σχετικά σπάνιο για τη χώρα μας καθώς τα βαρομετρικά αυτά ή αλλιώς θερμά μέτωπα παρατηρούνται σε περιοχές όπως η Αφρική και η Μέση Ανατολή.

Αύριο Τρίτη με παροδικοί έντονη βροχόπτωση θα ξεκινήσει η ημέρα και τους ανέμους να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Το μεσημέρι αναμένεται ξανά ήλιος με νεφώσεις και ελαφριά βροχόπτωση κατά διαστήματα και οι άνεμοι θα αγγίζουν τα 8 μποφόρ με την ίδια κατεύθυνση. Εξασθένιση θα υπάρξει από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 21 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 13 Βαθμούς Κελσίου λόγω των θερμών νότιων ανέμων που θα πνέουν. Αφρικανική σκόνη σε υψηλή ένταση στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και το βράδυ θα αγγίξει το 100%

Τρίτη 16/05: Στο χάρτη βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Αφρικανική σκόνη σε μεγάλη ένταση στην ατμόσφαιρα και οι θερμοί νότιοι άνεμοι από τη Βόρεια Αφρική. Το σύστημα αυτό έχει μεγάλα ποσοστά σκόνης διότι δημιουργήθηκε στη περιοχή της Σαχάρας.

 

Οι λασποβροχές έντονες νωρίς το πρωί και πριν το μεσημέρι.

 

Οι άνεμοι πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

 

Η θερμοκρασία στη χώρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos

Αντώνης Φερεντίνος.