Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η αυριανή ημέρα με τους ανέμους να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν νεφώσεις που σύντομα θα πυκνώσουν και οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Τις βραδινές ώρες παρατηρείται μια αύξηση στις ριπές των ανέμων με αποτέλεσμα να αγγίζουν τα 4 μποφόρ. Επιπλέον, μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να μας επηρεάσει ένα χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από τα νοτιοδυτικά του νησιού με φυσιολογικές σε ένταση βροχές. Σε αυτό το σύστημα θα προστεθεί και ένα ακόμη ένα υψηλό βαρομετρικό από τα ανατολικά και συγκεκριμένα από την Ήπειρο και την Αλβανία το οποίο θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες λόγω του χιονιού που θα εκδηλώνεται. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει ψύχρα κυρίως τις βραδινές ώρες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 9 Βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αίσθηση αναμένεται να είναι 2 Βαθμούς χαμηλότερη από την θερμοκρασία μιας και την Τρίτη θα επηρεαστούμε περισσότερο από το υψηλό βαρομετρικό. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα και η υγρασία θα αγγίξει το 63%, ποσοστό χαμηλό λόγω των ανατολικών ανέμων που θα πνέουν.

Ας δούμε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού:

Παρατηρούμε το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο το μεσημέρι της Τρίτης θα βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού μας και αρκετά μακριά και συγκεκριμένα στο νησί της Μάλτας.

 

Έως τα μεσάνυχτα θα έχει φτάσει στο νησί μας δίνοντας τις πρώτες ψιχάλες σε συνδυασμό με το υψηλό βαρομετρικό που βρίσκεται σε Αλβανία και Ήπειρο.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές, τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες αντίστοιχα. Μια μικρή ενίσχυση παρατηρείται τις βραδινές ώρες.

 

Οι νεφώσεις τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Βλέπουμε πως πυκνώνουν από το απόγευμα.

 

Η Αφρικανική σκόνη σχεδόν δεν θα υπάρχει.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos