Υψηλά βαρομετρικά θα μας επηρεάσουν αύριο Τρίτη και σαν αποτέλεσμα θα υπάρξει ηλιοφάνεια όλη την ημέρα. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι άνεμοι καθώς θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται φυσιολογικά για την εποχή καθώς θα αγγίξει ως προς τις μέγιστες τιμές της τους 14 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 7 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει σε μικρή ένταση στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε χαμηλά ποσοστά όλη την ημέρα, το βράδυ όμως θα αγγίξει το 78%

Ας δούμε την εξέλιξη του καιρού:

Βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια πεδινά και χιόνια στα ορεινά τη Δευτέρα 23/01 – Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3

Σύνταξη άρθρου: Στρατής Βουγιούκας, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, 08:45

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, οι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται νωρίς το πρωί της Δευτέρας 23/01 στη Δυτική Ελλάδα, αναμένεται να συνεχιστούν, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και ενδεχομένως σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές να εκδηλωθούν λασποβροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, με ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από  τα 1200 μέτρα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1500 μέτρα στα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός (βροχές/χιόνια) έως το τέλος της ημέρας και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων.

 

Τα υψηλά βαρομετρικά αύριο στη χώρα μας, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα.

 

Οι άνεμοι από βόρειες(δυτικές και ανατολικές) διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

 

Οι θερμοκρασίες στη χώρα.

 

Στους χάρτες βλέπουμε, ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο σχηματίζεται στη Μεσόγειο Θάλασσα και θα μας επηρεάσει με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και ανέμους από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις από την Τετάρτη.

 

Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα σε ήπια ένταση.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos, meteo.