Σύνθετος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Πιο αναλυτικά έως την Κυριακή θα υπάρχει ηλιοφάνεια, νεφώσεις και ενίσχυση των ανέμων. Από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται έντονη κακοκαιρία. Αυτό οφείλεται, στις ψυχρές αέριες μάζες οι οποίες θα κινηθούν από τον Αρκτικό Κύκλο και τη Σκανδιναβία προς τη χώρα μας. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα σύστημα στην Κεντρική Ευρώπη με κρύο, χιόνια και έντονες βροχοπτώσεις. Επίσης, ένα άλλο χαμηλό βαρομετρικό θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ιταλία το οποίο θα επηρεάζεται από θερμές αέριες μάζες από την Αφρική και τον Κεντρικό Ατλαντικό Ωκεανό. Επίσης, οι άνεμοι αναμένονται θυελλώδεις στο νησί μας καθώς και η κεραυνική δραστηριότητα. Έτσι, ο συνδυασμός ψυχρών και θερμών αερίων μαζών θα δημιουργήσει αυτά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Τώρα με ηλιοφάνεια και νεφώσεις θα κυλίσει η αυριανή ημέρα με τους ανέμους να βρίσκονται σε άπνοια. Στα Διαπόντια Νησιά αναμένονται τις απογευματινές ώρες νότιοι άνεμοι έως 3 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση αργότερα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 6 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και τις βραδινές ώρες θα αγγίξει το 100%

(Σάββατο-Κυριακή βράδυ): Σε τρεις διαδοχικές φάσεις η κίνηση των συστημάτων που αναφέραμε. Βλέπουμε και σε εικόνα τη δημιουργία του φαινομένου αυτού καθώς και πως επηρεάζει με σφοδρότητα την Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά. Η κίνηση των ανέμων νότια, σε αντίθετη προς το φαινόμενο καθώς οι θερμές αέριες μάζες απωθούν τις ψυχρές.

 

Κυριακή βράδυ: Ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα.

 

Οι νεφώσεις αύριο.

 

Άπνοια αύριο. Με εξαίρεση τα Διαπόντια νησιά.

 

Η θερμοκρασία αύριο στη χώρα. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει σε μικρή ένταση στην ατμόσφαιρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos