Ένα χαμηλό βαρομετρικό από την Κεντρική Ιταλία θα μας επηρεάσει αύριο. Πιο συγκεκριμένα, το βαρομετρικό αυτό θα αποτελείται από πυκνά νέφη σωρείτες και σωρειτομελανίες τα οποία δίνουν μεγάλες ποσότητες βροχής, χαλάζι και ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα που σε συνδυασμό με τους θερμούς νότιους ανέμους και την υγρασία θα επιδεινώνουν την σφοδρότητά τους. Έτσι, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και όλη την ημέρα θα έχουμε ισχυρή βροχόπτωση και κεραυνική δραστηριότητα. Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ που μέσα στο μεσημέρι θα ενταθούν και θα αγγίξουν τοπικά και τα 8 μποφόρ με την ίδια κατεύθυνση. Το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή ύφεση φτάνοντας τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 11 Βαθμούς Κελσίου. Ο δείκτης μάζας σκόνης θα βρίσκεται σε μέτρια ένταση λόγω και των ισχυρών νότιων ανέμων που θα πνέουν από τη Βόρεια Αφρική. Η υγρασία θα αγγίξει το 87% αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ας δούμε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού αύριο:

Παραπάνω παρατηρούμε την κίνηση και την εξέλιξη του χαμηλού βαρομετρικού το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής.

 

Παρατηρούμε ότι θα είναι έντονη η ένταση της βροχής όλη την ημέρα (πρωί, απόγευμα χάρτης).

 

Το μεσημέρι και το απόγευμα η κεραυνική δραστηριότητα όπου και αναμένεται να είναι πολύ ισχυρή αν κρίνουμε με βάση το δείκτη έντασης που με πράσινο χρώμα είναι η ελάχιστη κεραυνική δραστηριότητα και με ροζ η μέγιστη.

 

Οι άνεμοι από το πρωί έως το απόγευμα.

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες.

 

Ο Δείκτης μάζας σκόνης σε μέτρια ένταση μέσα στην ημέρα.

 

ΠΗΓΗ: windy και okairos