Ένα χαμηλό βαρομετρικό θα μας επηρεάσει αύριο Παρασκευή. Πιο συγκεκριμένα, τα χαμηλό βαρομετρικό έρχεται από το βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και κινείται ανατολικά με αποτέλεσμα να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης λόγω της μεγάλης έκτασής του. Ένα τμήμα αυτού θα αλλάξει κατεύθυνση και θα κινηθεί νότια και ανατολικά δηλαδή προς τη χώρα μας.

Έτσι αύριο, με νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα και τους ανέμους να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Από νωρίς το μεσημέρι οι άνεμοι θα παρουσιάσουν αύξηση καθώς το χαμηλό βαρομετρικό θα μεταφέρει πολύ χαμηλές πιέσεις στη Μεσόγειο με αποτέλεσμα οι υψηλές πιέσεις της Μεσογείου αλλά και της Αφρικής θα δημιουργήσουν ισχυρούς νότιους ανέμους. Έτσι οι άνεμοι έως και το απόγευμα θα πνέουν νότιο- νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Επίσης, θα ξεκινήσουν ελαφριές βροχοπτώσεις που αναμένονται έντονες τις βραδινές ώρες με την παρουσία κεραυνικής δραστηριότητας κατά τόπους ισχυρή. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, χαμηλά βαρομετρικά αυτού του είδους δημιουργούν έντονα καιρικά φαινόμενα διότι σχηματίζουν πυκνά και σύνθετα νέφη στον Ατλαντικό Ωκεανό σε ιδιαίτερα χαμηλές πιέσεις. Έτσι, όταν οι χαμηλές πιέσεις ενώνονται με τις υψηλές σε μια περιοχή, τα φαινόμενα παραμένουν ισχυρά χωρίς να εξασθενούν όσο κινούνται. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 17 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 10 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα λόγω και των νότιων ανέμων που θα πνέουν. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και τις βραδινές ώρες αναμένεται να αγγίξει το 100%

 

Παρασκευή 10/03: Στο χάρτη βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό πόσο μεγάλη έκταση έχει και πως επηρεάζει με βροχές και χιόνια την Ευρώπη.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

 

Παρασκευή 10/03: Οι βροχές ξεκινούν από το μεσημέρι και το βράδυ αρκετά ισχυρές.

 

Η κεραυνική δραστηριότητα αρκετά έντονη το βράδυ- Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σε αυτό βοηθούν τα νέφη από το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και η μίξη θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

 

 

Η θερμοκρασία στη χώρα αύριο.

 

Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos