Τις επόμενες ώρες στην περιοχή της Βόρειας Ιταλίας θα δημιουργηθεί ένα χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο θα κινηθεί νότια και ανατολικά και θα φτάσει στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής. Στη συνέχεια, τη Δευτέρα θα κινηθεί προς τη χώρα μας και θα αρχίσει να μας επηρεάζει με έντονη βροχόπτωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το βαρομετρικό αυτό θα τροφοδοτείται από ψυχρές αέριες μάζες από τη Ρωσία και τη Σκανδιναβία όμως οι θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική θα επικρατήσουν. Επίσης, οι άνεμοι θα αγγίζουν τα 7 μποφόρ από νοτιοανατολικές διευθύνσεις που θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη πτώση.

Τώρα για αύριο Κυριακή, με νεφώσεις θα κυλίσει η ημέρα και τους ανέμους να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ το μεσημέρι. Από το βράδυ θα υπάρξει εξασθένιση. Ο δείκτης ακτινοβολίας σε μέτρια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 10 Βαθμούς Κελσίου. Η αφρικανική σκόνη σε μικρή ένταση στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα, το βράδυ θα ξεπεράσει το 82%

Κυριακή 02/04: Το χαμηλό βαρομετρικό ξεκινά να δημιουργείται.

 

Κυριακή 02/04: Το χαμηλό βαρομετρικό στη Βόρεια Αφρική.

 

Δευτέρα 03/04: Το χαμηλό βαρομετρικό σε πλήρη έκταση με έντονα καιρικά φαινόμενα και ισχυρούς νότιους ανέμους έως και 8 μποφόρ στους Παξούς και στους Αντιπάξους.

 

Δευτέρα 03/04: Οι άνεμοι με ισχυρές ριπές ιδίως στο Κεντρικό Ιόνιο αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο. Παρατηρούμε στο Ιόνιο πως υπάρχει μια κυκλική μορφή στο κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού καθώς το σύστημα τροφοδοτείται από ψυχρές και θερμές αέριες μάζες. Έτσι, η μίξη αυτή δημιουργεί ισχυρά καιρικά φαινόμενα.(Ροζ χρώμα έως 7 μποφόρ, μοβ ανοιχτό χρώμα έως 11 μποφόρ)

 

Οι άνεμοι το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. (Μπλε χρώμα από άπνοια έως 2 μποφόρ,πράσινο χρώμα έως 4 μποφόρ).

 

Οι νεφώσεις αύριο.

 

Ο δείκτης UV σε μέτρια ένταση. (κίτρινο χρώμα).

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες.

 

Αφρικανική σκόνη σε μικρή ένταση στην ατμόσφαιρα.

ΠΗΓΗ: windy, okairos

Αντώνης Φερεντίνος.