Με ηλιοφάνεια θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες καθώς υψηλά βαρομετρικά θα μας επηρεάζουν. Όμως από τα ξημερώματα του Σαββάτου έως και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής η χώρα θα επηρεαστεί από ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο προερχόμενο από τη Βόρεια Ευρώπη τροφοδοτείται από ψυχρές αέριες μάζες από τον Ατλαντικό, τη Ρωσία και τον Αρκτικό Κύκλο. Έτσι, θα δώσει χιόνια στα ορεινά, ψυχρούς βόρειους ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες. Βέβαια, μετά την απομάκρυνση του βαρομετρικού αυτού, υψηλά βαρομετρικά θα εισέλθουν στη χώρα μας δίνοντας ηλιοφάνεια, θερμοκρασίες χαμηλότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και ψυχρούς βόρειους ανέμους από περιοχές της Ευρώπης με χιόνια.

Τώρα για αύριο Παρασκευή, με νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα που στη συνέχεια θα υποχωρήσουν και τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως και 7 μποφόρ στα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού και τα Διαπόντια Νησιά. Τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι με την ίδια κατεύθυνση θα βρεθούν σε ύφεση αγγίζοντας τα 3 μποφόρ και τα 6 μποφόρ σε βορειοδυτική Κέρκυρα και Διαπόντια Νησιά. Τις βραδινές ώρες θα υπάρξει περαιτέρω ύφεση στους ανέμους. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 5 Βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα, λιβάδια και σε υψηλά υψόμετρα η θερμοκρασία θα αγγίζει ακόμη και τους 0 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε χαμηλά ποσοστά όλη την ημέρα και το βράδυ δε θα ξεπεράσει το 65%

Οι βαρομετρικές πιέσεις αύριο.

 

Σάββατο 04/02: Οι βαρομετρικές πιέσεις. Βλέπουμε στο χάρτη το χαμηλό βαρομετρικό να αρχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας.

 

Σάββατο 04/02: Το βράδυ το χαμηλό βαρομετρικό αφήνει βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στη χώρα μας. Στη συνέχεια, αρχίζουν τα υψηλά βαρομετρικά να απομακρύνουν το χαμηλό βαρομετρικό.

 

 

Νεφώσεις το πρωί, αργότερα ηλιοφάνεια.

 

Oι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

Παρασκευή 03/02: Οι θερμοκρασίες στη χώρα μας.

 

Σάββατο 04/02: Oι θερμοκρασίες μέγιστες και ελάχιστες βλέπουμε τις τιμές να υποχωρούν αρκετά(χαμηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα) και μεγαλύτερη υποχώρηση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Κυριακή.

 

Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos