Ένα εκ των 2 υψηλών βαρομετρικών που επηρεάζουν αυτές τις ώρες σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη θα μας επηρεάσει από αύριο Σάββατο και για αρκετές ημέρες. Το συγκεκριμένο βαρομετρικό βρίσκεται στην Δυτική Ευρώπη και τμήματά του θα μεταφέρουν χαμηλές θερμοκρασίες, ψυχρούς ανέμους και χιόνια στην Μακεδονία, την Ήπειρο και στην υπόλοιπη Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Λόγω όμως και της εμφάνισης ενός χαμηλού βαρομετρικού από τα νοτιοδυτικά η Κέρκυρα θα βρίσκεται στη μέση από αυτά τα 2 βαρομετρικά. Βέβαια το υψηλό βαρομετρικό θα απομακρύνει το χαμηλό με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν μόνο νεφώσεις στο νησί.   Έτσι, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Τις βραδινές ώρες αναμένονται να στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ κάτι που θα κάνει την αίσθηση της θερμοκρασίας να είναι μικρότερη τουλάχιστον κατά 4 Βαθμούς από την αναγραφόμενη. Στους Αντίπαξους αναμένεται να αγγίξουν και τα 6 μποφόρ. Έτσι, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 17 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 9 Βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα αναμένεται η θερμοκρασία να είναι ακόμη και 4 Βαθμούς λιγότερη από τη μέγιστη και ελάχιστη τιμή της. Ο δείκτης μάζας σκόνης θα είναι σχεδόν μηδενικός και η υγρασία θα βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα από το σύνηθες δηλαδή σε ποσοστό 53%. Αυτό γιατί θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που ανανεώνουν την πυκνότητα της ατμόσφαιρας.

Ας δούμε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία:

Τα υψηλά και χαμηλά βαρομετρικά στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

Το χαμηλό βαρομετρικό στα νοτιοδυτικά του νησιού το οποίο δεν αναμένεται να πλησιάσει την Κέρκυρα και πως τα υψηλά βαρομετρικά το απωθούν.

 

Οι νεφώσεις το πρωί και το απόγευμα θα είναι αρκετά πυκνές.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

Οι άνεμοι τις βραδινές ώρες σε Κέρκυρα, Διαπόντια Νησιά, Παξούς και Αντίπαξους. Παρατηρούμε ότι, οι άνεμοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι που θα αγγίζουν έως και τα 6 μποφόρ στους Αντίπαξους.

 

Ο Δείκτης μάζας σκόνης σχεδόν μηδενικός το Σάββατο.

ΠΗΓΗ: windy, okairos