Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες καθώς στην Κεντρική Ευρώπη θα αναπτύσσονται χαμηλά βαρομετρικά τα οποία θα τροφοδοτούνται από ψυχρές αέριες μάζες από τη Σκανδιναβία. Επίσης, ένα χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από τη δυτική Αφρική βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία. Αυτό το βαρομετρικό θα τροφοδοτείται από θερμές αέριες μάζες από την Αφρική αλλά και από ψυχρές από τη Σκανδιναβία. Έτσι, ο συνδυασμός θερμών και ψυχρών αερίων μαζών θα δημιουργήσει ισχυρούς νότιους ανέμους οι οποίοι θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη.

Τώρα για αύριο Κυριακή, με νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα και τους ανέμους να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα παρουσιάσουν αύξηση αγγίζοντας τα 8 μποφόρ λόγω των χαμηλών βαρομετρικών που θα έρθουν σε επαφή με τα υψηλά βαρομετρικά ανατολικότερα. Έτσι, τα χαμηλά βαρομετρικά συστήματα θα έχουν ενωθεί και θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν όσο θα περνούν οι ώρες με τα φαινόμενα να αυξάνονται. Η βροχόπτωση αναμένεται να ξεκινήσει από το μεσημέρι και αναμένεται ισχυρή τις απογευματινές ώρες με την παρουσία κεραυνικής δραστηριότητας αρκετά έντονης. Εξασθένιση θα υπάρξει μετά τα μεσάνυχτα των καιρικών φαινομένων. Η θερμοκρασία τώρα αναμένεται να αγγίξει τους 19 Βαθμούς Κελσίου λόγω και των νότιων ανέμων και η ελάχιστη τους 8 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη σε πολύ υψηλά ποσοστά. Η υγρασία τις βραδινές ώρες θα αγγίξει το 90%

 

(Kυριακή μεσημέρι έως βράδυ). Στους παραπάνω χάρτες βλέπουμε την κίνηση των δύο φαινομένων. Αρχικά ενώνονται και στη συνέχεια κατευθύνονται νοτιότερα με αποτέλεσμα λόγω των χαμηλών βαρομετρικών πιέσεών τους να αντιδρούν οι βαρομετρικές πιέσεις των υψηλών που βρίσκονται από την Τουρκία και ανατολικότερα. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι, οι χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις όταν πλησιάζουν τη Μεσόγειο στην οποία επικρατούν υψηλά βαρομετρικά δημιουργείται στην ατμόσφαιρα μια διαταραχή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι νότιοι άνεμοι.

 

Τα υψηλά βαρομετρικά στα ανατολικά.

 

H αποκορύφωση της βροχής.

 

Η υποχώρηση της βροχόπτωσης μετά τα μεσάνυχτα.

 

 

Κεραυνική δραστηριότητα σε αρκετή ένταση.

 

Τις πρωινές ώρες οι άνεμοι έως 6 μποφόρ.

 

Οι μέγιστες ριπές ανέμων στα Ιόνια Νησιά το μεσημέρι-απόγευμα. Έως και 9 μποφόρ στην Κεφαλλονιά.

 

Εξασθένιση των ανέμων μετά τα μεσάνυχτα αγγίζοντας τα 4 μποφόρ από νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

 

 

Οι θερμοκρασίες στη χώρα αύριο.

 

 

Αφρικανική σκόνη.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos