Ένα χαμηλό βαρομετρικό θα μας επηρεάσει από αύριο Παρασκευή έως και την επόμενη εβδομάδα το οποίο μεταφέρει νέφη με ισχυρή βροχόπτωση και κεραυνική δραστηριότητα, μεγάλα ποσοστά υγρασίας καθώς και ισχυρούς ανέμους που αναμένεται να αγγίξουν οι ριπές τους τα 8 μποφόρ στην Κέρκυρα και τα 9 μποφόρ στα Διαπόντια Νησιά. Τα έντονα αυτά φαινόμενα δημιουργούνται λόγω του θερμού μετώπου που μεταφέρει το σύστημα και της ανάμιξής του με την κρύα ατμόσφαιρα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πιο αναλυτικά για αύριο Παρασκευή, με αρκετές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ήλιο θα ξεκινήσει η αυριανή ημέρα με τους ανέμους να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν με αποτέλεσμα τις βραδινές ώρες να ξεκινά το χαμηλό βαρομετρικό να μας επηρεάζει. Αναμένεται ισχυρή βροχόπτωση τις βραδινές ώρες και οι άνεμοι όσο θα πλησιάζουμε στις βραδινές ώρες θα αυξάνεται η ισχύ τους αγγίζοντας έτσι τα 7 μποφόρ και τα 8 μποφόρ στα δυτικά τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 16 Βαθμούς Κελσίου. Παρατηρούμε ότι η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλότερες τιμές σχετικά με την εποχή διότι, το θερμό αυτό μέτωπο της κακοκαιρίας σε συνδυασμό με τους ανέμους που θα πνέουν από τη Βόρεια Αφρική δε θα επιτρέπει την πτώση της σε μέγιστες και ελάχιστες τιμές. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα σε μεγάλο βαθμό λόγω και των νότιων ανέμων που θα πνέουν. Η υγρασία θα βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και τις βραδινές ώρες αναμένεται να αγγίξει το 85%

Ας δούμε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού για αύριο Παρασκευή σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία:

Παραπάνω παρατηρούμε τη θέση του χαμηλού βαρομετρικού που θα μας επηρεάσει από την Παρασκευή το βράδυ.

 

Βλέπουμε τους θερμούς ανέμους γύρω από το χαμηλό βαρομετρικό πως βοηθούν στην ισχύ του. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, ενώ ονομάζουμε το βαρομετρικό αυτό χαμηλό δε σημαίνει πως μεταφέρει και χαμηλές θερμοκρασίες ή αποκλειστικά και μόνο κακοκαιρίες. Για παράδειγμα, το χαμηλό βαρομετρικό αναφέρεται στην βαρομετρική πίεση και η κακοκαιρία παρουσιάζεται και σε υψηλά βαρομετρικά για τον ίδιο λόγο. 

 

Οι νεφώσεις σε αυξημένη πύκνωση τα νέφη αύριο το πρωί.

 

 

Με το μπλε χρώμα η βροχόπτωση τις πρωινές ώρες σε ήπια ένταση.

 

Η βροχόπτωση σε αυξημένη ένταση τις βραδινές ώρες.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές, τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες αντίστοιχα. Βλέπουμε την κορύφωση των ανέμων όσο πλησιάζουμε προς τις βραδινές ώρες. Στα 8 μποφόρ οι ριπές στα Διαπόντια Νησιά.

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες, αρκετά υψηλές από τα κανονικά επίπεδα λόγω των νότιων ανέμων και του χαμηλού αυτού βαρομετρικού.

 

Η Αφρικανική σκόνη σε υψηλή ένταση για αύριο.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos