Άστατος θα παραμείνει ο καιρός τι επόμενες ημέρες. Πιο αναλυτικά από αύριο Κυριακή, θα αρχίσει να μας επηρεάζει ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο έχει δημιουργηθεί στη δυτική Αφρική. Το σύστημα αυτό έχει μεγάλη έκταση και αποτελείται από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους λόγω ψυχρών αερίων μαζών που τροφοδοτείται από τη Βόρεια Ευρώπη και θερμών από την Αφρική. Στο νησί μας θα υπάρξουν βροχές χαμηλής έντασης θα επικρατήσουν όμως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έως και 8 μποφόρ.

Τώρα για αύριο τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ήλιος με νεφώσεις και πιθανότητα βροχόπτωσης τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα υπάρξουν νεφώσεις και οι άνεμοι θα ενταθούν στα 6 μποφόρ με την ίδια κατεύθυνση. Εξασθένιση στους ανέμους θα υπάρξει μετά τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο λόγω των θερμών αερίων μαζών που μεταφέρει το χαμηλό βαρομετρικό και θα φτάσει τους 25 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 17 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη σε υψηλή ένταση στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε χαμηλότερα ποσοστά έως το μεσημέρι το βράδυ όμως θα ξεπεράσει το 78%

 

Κυριακή 14/05: Το χαμηλό βαρομετρικό.

 

Δευτέρα 15/05: Το χαμηλό βαρομετρικό σε πλήρη εξέλιξη με βροχές έντονες, καταιγίδες, νότιους ανέμους και αφρικανική σκόνη.

 

Δευτέρα 15/05: Οι άνεμοι στη Μεσόγειο αρκετά ισχυροί ιδίως γύρω από το φαινόμενο.

 

Οι άνεμοι πρωί και απόγευμα.

 

Η θερμοκρασία στη χώρα την Κυριακή.

 

Αφρικανική σκόνη.

 

Η θερμοκρασία στη χώρα τη Δευτέρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos

Αντώνης Φερεντίνος.