Μια μεγάλη διοργάνωση, το Διεθνές Δίαθλο Ιστιοπλοΐας – Ποδηλασίας Il Giro dei Venti, από την Ιταλία στην Κέρκυρα, με το ποδηλατικό μέρος να πραγματοποιείται στο νησί μας μεθαύριο 29 Ιουνίου, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η διοργάνωση αριθμεί πληθώρα συμμετοχών αθλητών και στόχος είναι να καταστεί ετήσιος θεσμός.

Οι αγώνες μεταξύ Απουλίας – Κέρκυρας, ξεκινούν σήμερα 27 Ιουνίου από το Otranto της Santa Maria di Leuca, ολοκληρώνονται την 1η Ιουλίου στην Gallipoli και διοργανώνονται από την Workness Club. Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή τους στην Κέρκυρα, τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε συνάντησή της με τον πρόεδρο της διοργανώτριας εταιρείας Sergio Filograna, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για τη διεξαγωγή τέτοιου είδους αγώνων στον τόπο μας. Χαρακτήρισε ιδανικό το νησί της Κέρκυρας για τέτοιου είδους διοργανώσεις σημειώνοντας τα οφέλη που αποκομίζει ο τόπος με  πολυεπίπεδη προβολής και παράλληλη προαγωγής της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το ιστιοπλοϊκό σκέλος του αγώνα ξεκινά από την Ιταλία με τερματισμό στην Κέρκυρα και οι αγώνες συνεχίζονται με το ποδηλατικό σκέλος αυτού. θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας μεθαύριο 29.06.2022 με ώρα εκκίνησης στις 7 το πρωί. Παρακαλούνται οι διερχόμενοι στις προβλεπόμενες διαδρομές οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σημειώνεται ότι άνδρες της Τροχαίας Κέρκυρας και προσωπικό του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα βρίσκονται σε βασικά σημεία των διαδρομών για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα.

Περιγραφή διαδρομής ποδηλατικού αγώνα

29/06/2022 Εκκίνηση : ΕΛΤΑ Τζάβρου

Διαδρομή: Τζάβρου – Ύψος – Πυργί – Άγιος Μάρκος – Α.Κορακιάνα – Σκριπερό – Δουκάδες – Κανακάδες (μέσω επαρχιακής οδού Κοκκίνι-Λιβαδιού Ροπα) – Έρμονες (γέφυρα) – Κοκκίνι – Κεφαλόβρυσο (Στον κυκλικό κόμβο αριστερά προς λιβάδι του Ρόπα) – Τεμπλόνι – Εθνική Παλαιοκαστρίτσας (κόμβος Diellas) μέσω επαρχιακής οδού Γουβιών Αγίου Νικολάου.

Τερματισμός: Στον παράδρομο της Εθνικής οδού Παλαιοκαστρίτσας.

Σημειώνεται ότι η απονομή των επάθλων του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία και αναμένεται σε παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα γίνουν να συμμετάσχει και χορευτικό και μουσικό σχήμα από την Κέρκυρα.

Ο πρώτος νικητής των αγώνων θα κερδίσει τέσσερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (δεδομένου ότι σε κάθε ιστιοπλοΐκό σκάφος θα επιβαίνουν 4 άτομα), ο δεύτερος τέσσερα ηλεκτρικά μηχανάκια και ο τρίτος τέσσερα ηλεκτρικά ποδήλατα.