Τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε η πρώτη αποστολή μεταφοράς απορριμμάτων της Κέρκυρας σε δέματα προς τον ΧΥΤΑ της Κοζάνης μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μ την εργολήπτρια εταιρία  το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας.

Τα απορρίμματα που μεταφέρθηκαν είναι παραγωγή των τελευταίων ημερών καθώς βασικός όρος της συμφωνίας με την ΔΙΑΔΥΜΑ της Κοζάνης είναι ότι δεν θα δεχθεί παλαιότερα δέματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΤΑΡΤ η Δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου μαζί με τους στενούς συνεργάτες της επέβλεψε προσωπικά την διαδικασία ώστε σε συνεργασία με την εργολήπτρια εταιρία και την εταιρία που διαχειρίζεται τον δεματοποιητή να υπάρξει συντονισμός και η διόρθωση των όποιων ατελειών προκύπτουν στην εξέλιξη του όλου έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση απορρίμματα της Κέρκυρας και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για την διαχείριση τους με αποστολή στον ΧΥΤΑ της Κοζάνης με σκοπό να υπάρξει ένα χρονικό διάστημα ικανό για να ρυθμιστούν εντός του νησιού  τα ζητήματα διαχείρισης ήταν συνεχές σημείο αναφοράς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του χθες στο νησί.