Σοβαρό Ατύχημα σημειώθηκε χθες στη μαρίνα των Γουβιών  με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι από το σημείο του αστραγάλου μιας 58 χρονης γυναίκας.

Η βρετανίδα η οποία ζει για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε χρόνο στο νησί καθώς το σκάφος της είναι μόνιμα ελλιμενισμένο στη μαρίνα των γουβιών , περπατούσε στην προβλήτα όταν είδε  άλλο σκάφος να προσπαθεί να προσεγγίσει για να δέσει , χωρίς επαγγελματία skipper .
Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει . Ο καπετάνιος έριξε το σκοινί όμως έκανε ελιγμό για να φύγει και το σκοινί μπλέχτηκε στο πόδι της άτυχης βρετανίδας με αποτέλεσμα να  της ακρωτηριάσει το πόδι από τον αστράγαλο.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε το προσωπικό της Μαρίνας όπου και παρείχε τις πρώτες βοήθειες ενώ λίγο αργότερα η  γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Εκεί οι γιατροί την υπέβαλαν σε μια σειρά από εξετάσεις και  υποβλήθηκε   σε χειρουργική επέμβαση.

Στο πλευρό της άτυχης γυναίκας βρίσκονται στενοί συγγενείς της, που παραμένουν σοκαρισμένοι από τα όσα έγιναν, με τον ακρωτηριασμό. Η 58χρονη μεταφέρθηκε σήμερα  σε νοσοκομείο των Αθηνών.