Οι επιστημονικές διοργανώσεις του CORFU2022, τις οποίες διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών (ΕΙΘΕ) από 28/8/2022 έως και 01/10/2022, έληξαν με εξαιρετική επιτυχία.

Το σύνολο των διοργανώσεων περιελάβανε:

Α. Τη διοργάνωση οκτώ συνεδρίων και δύο Ημερίδων στα οποία συμμετείχαν προσωπικότητες παγκοσμίου βεληνεκούς. Λεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα http://physics.ntua.gr/corfu2022

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις επιστημονικές διοργανώσεις υπήρξαν πάνω από 800 εγγραφές, ενώ οι μισοί από τους συμμετέχοντες ήταν νέοι επιστήμονες, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για το μέλλον των διοργανώσεων του ΕΙΘΕ.

Β. Τη διοργάνωση ένδεκα εκλαϊκευτικών ομιλιών για το ευρύ κοινό, σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε) Κέρκυρας και την Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν Προχωρημένα μαθήματα (Master Classes) Φυσικής Σωματιδίων για μαθητές/τριες Λυκείου.

Γ. Σειρά τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων με εκλαϊκευτικό περιεχόμενο, που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του CORFU2022 από Έλληνες Επιστήμονες διεθνούς φήμης.

Δ. Την διοργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων (Μουσικά Σύνολα, Χορωδίες) για τους συμμετέχοντες στα συνέδρια αλλά και το Κερκυραϊκό κοινό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων καλοσωρίσματων, οι οποίες ήταν εξαιρετικά επιτυχείς.

Οι διοργανώσεις του ΕΙΘΕ πραγματοποιήθηκαν:

  1. στο συνεδριακό Κέντρο Mon Repos
  2. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
  3. στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  4. στο Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας
  5. στο Προαύλιο Χώρο του Μουσείου της Παλαιόπολης
  6. στο Κήπο του Λαού

Ευχαριστούμε το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την παραχώρηση των χώρων, προσωπικού και παροχών για τις ανάγκες των διοργανώσεων.

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κέρκυρας καθώς και την Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας για την παραχώρηση χώρων πραγματοποίησης των πολιτιστικών και εκλαϊκευτικών εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε την ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη διάθεση οικονομικής στήριξης, που ελπίζουμε να επιτρέψει η γραφειοκρατία να πραγματοποιηθεί.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα την COSMOTE για την Τεχνική Υποστήριξη της ασύρματης επικοινωνίας των συμμετεχόντων που προσφέρει διαχρονικά στις επιστημονικές συναντήσεις μας.

Πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωση της ανακαίνισης των κτιρίων στο Mon Repos θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις επιστημονικές δραστηριότητες του ΕΙΘΕ με έμφαση την επιτόπια ερευνητική προαγωγή παράλληλα με τα Συνέδρια και τα Μεταπτυχιακά Σχολεία που πραγματοποιούνται διαχρονικά με εξαιρετική επιτυχία.