Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Δήμαρχο Κεντρικός Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, πραγματοποίησε  σήμερα το πρωί  στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras.

Ο κ. Marras   βρίσκεται στην Κέρκυρα προκειμένου να παρουσιάσει  απόψε στις 20.00, σε ομιλία του στην Αναγνωστική  Εταιρία Κέρκυρας, τον  απολογισμό  τεσσάρων χρόνων  της παραμονής του  στην  Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Η Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τις σχέσεις της Κέρκυρας με ιταλικές πόλεις  με τις οποίες είναι αδελφοποιημένη, καθώς και για τους δεσμούς που συνδέουν την Κέρκυρα με την Ιταλία γενικότερα.

Η κ Υδραίου με τον κ.Marra     συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα και την Ιταλία, καθώς και θέματα που απασχολούν τις δυο πλευρές, όπως είναι η ανάπτυξη πολιτικών που θα δίνουν διέξοδο στη νέα γενιά. Συμφώνησαν ότι μοχλοί ανάπτυξης αποτελούν – και για τις δυο πλευρές – ο πολιτισμός, ο τουρισμός, το εμπόριο,  τομείς στους οποίους μπορούν αν αναπτυχθούν συνεργασίες, ενώ αναφέρθηκαν και στην πλούσια ιστορία των δύο Λαών.

Τέλος, τη συζήτηση  απασχόλησε ιδιαίτερα  η συγκοινωνιακή  σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία η οποία συνεχώς υποβαθμίζεται με σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο  πρόξενος  της Ιταλίας στην Κέρκυρα Φρειδερίκος Βαλσάμης  και  ο  απερχόμενος πρόξενος  Giancarlo Bringiotti.