26.9 C
Corfu
4 Ιουνίου 2023
Αρχική Τουρισμός Κέρκυρα: Μια γαλήνια γευστική εμπειρία από την Grecotel στα Δανίλια της παράδοσης

Κέρκυρα: Μια γαλήνια γευστική εμπειρία από την Grecotel στα Δανίλια της παράδοσης

17 Αυγούστου, 2021

-«Είναι η πιο απίθανη ιστορία»

«Εδώ στην Κέρκυρα», είπε ο Θεόδωρος και τα μάτια του έλαμπαν από περηφάνια, «όλα είναι πιθανά».

Η οικογένεια μου και άλλα ζώα, Τζέραλντ Ντάρελ

Η αγαπημένη «τριλογία της Κέρκυρας» του βρετανού φυσιοδίφη Τζέραλντ Ντάρελ, που πέρασε μέρος των παιδικών του χρόνων στο νησί της Κέρκυρας, έχει μεταφερθεί παραπάνω από μία φορές στην μικρή οθόνη. Η τελευταία τηλεοπτική της απόδοση ολοκληρώθηκε το 2019 μετά από τέσσερις υπέρ-επιτυχημένες σεζόν που ανέδειξαν τις ομορφιές και την μοναδική φυσιογνωμία του νησιού σε τέτοιο βαθμό που το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κοινό ψήφισε την Κέρκυρα ως τη νικήτρια τοποθεσία γυρισμάτων παγκοσμίως στον on line διαγωνισμό για το 2018 EUFCN Location Award. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι βρετανοί tour operators οργάνωσαν ειδικά πακέτα με ξενάγηση στα μέρη που γυρίστηκαν οι Durells, πακέτα που έγιναν ανάρπαστα.

Πολλά, ίσως τα περισσότερα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς, πραγματοποιήθηκαν στα Δανίλια, στο χωριό-μουσείο του νησιού που οι ντόπιοι το ξέρουμε ως το «χωριό του Μπούα» καθώς ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μπούας ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης του και εκείνος που είχε την έμπνευση να «γεννηθεί» στην Κέρκυρα ένα πιστό αντίγραφο παραδοσιακού κερκυραϊκού οικισμού.
Το χωριό, που κατασκευάστηκε το 1977, αποτέλεσε και ένα από τα σκηνικά του «Τζέιμς Μποντ: Για τα μάτια σου μόνο», της μοναδικής ταινίας με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό βρετανό κατάσκοπο που γυρίστηκε στην Ελλάδα.
Πλέον το χωριό έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Grecotel που με περισσή φροντίδα έχει αναλάβει να δώσει στα Δανίλια νέα πνοή, σεβόμενη απολύτως την μέχρι σήμερα ρυμοτομία και αρχιτεκτονική του.

Εκεί λοιπόν, στη δροσερή αυλή του παραδοσιακού καφενείου, στην πλατεία του χωριού, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας αλλά και την αυθεντική τοπική κουζίνα, καθώς θα ταξιδεύετε στην ιστορία και την παράδοση της Κέρκυρας. Όλα τα πιάτα φτιάχνονται με αγάπη στις κουζίνες του χωριού, με προτίμηση στις συνταγές των νησιών του Ιονίου και εκλεκτά βιολογικά υλικά.

Δίπλα στο Καφενείο βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγ. Ειρήνης με το παραδοσιακό κερκυραϊκό καμπαναριό, κτίσμα ξέχωρο από τον κυρίως ναό. Μέσα στο χωριό λειτουργεί και το Λαογραφικό Μουσείο, πλούσιο σε εκθέματα και μοναδικά αντικείμενα, που «αφηγούνται» τα ήθη, τα έθιμα αλλά και την καθημερινή ζωή στην Κέρκυρα του περασμένου αιώνα. Κατόπιν συνεννοήσεως μπορείτε να επισκεφτείτε και το παραδοσιακό ελαιοτριβείο, το οινοποιείο και το τυπογραφείο που επίσης αποτυπώνουν την πορεία των αντίστοιχων δραστηριοτήτων στο νησί.
Αρκεί μια περιήγηση στο κεντρικό καντούνι του χωριού για να χαλαρώσετε και να μεταφερθείτε σε μια περίοδο που η Κέρκυρα ήταν ένα ήρεμο μέρος χωρίς τα πλήθη των τουριστών που έρχονται πια στο νησί από κάθε γωνιά του πλανήτη· εκεί μπορείτε να σουλατσάρετε χωρίς κανένας θόρυβος όπως οι κόρνες των αυτοκινήτων να διακόπτει τη βόλτα σας. Μόνο τα σπουργίτια θα σας «ενοχλήσουν» χαριτωμένα, τα σπουργίτια που τιτιβίζουν κουτσομπολεύοντας τους επισκέπτες καθώς πετούν πάνω από τις στέγες των κτιρίων.

×

PLAY FULL VIDEO

Είναι η γαλήνη μιας άλλης εποχής που διαπερνά τα Δανίλια και κάνει τον επισκέπτη κοινωνό μιας κουλτούρας ξεχασμένης αλλά τόσο αναγκαίας, τότε που οι καθημερινές δραστηριότητες σέβονταν τον ρυθμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, τη σχεδόν βγαλμένη από όνειρο, αφού τελειώσετε τη βόλτα σας θα καθίσετε στο Καφενείο για να απολαύσετε το φαγητό σας, όπως ακριβώς αρμόζει στην έννοια των διακοπών· της «διακοπής» από μια κουραστική ρουτίνα και της επιστροφής στη γνήσια χαρά των απλών πραγμάτων.