Το χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται στην περιοχή μας από τη χθεσινή ημέρα, θα δώσει βροχές ήπιας έντασης της πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης. Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ψύχρα στην ατμόσφαιρα λόγω και των ψυχρών αερίων μαζών από περιοχές που χιονίζει. Στους Παξούς και τους Αντιπάξους οι άνεμοι αναμένεται να αγγίξουν τα 6 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις έως και τις απογευματινές ώρες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Κέρκυρα με εξαίρεση τους Παξούς και τους Αντιπάξους που αναμένεται μια ισχυρή μπόρα που έως το βράδυ θα έχει εξασθενήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 8 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει σε χαμηλή ένταση και η υγρασία θα αγγίξει το 76% αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ας δούμε την εξέλιξη του καιρού:

 

Παρατηρούμε στον πρώτο χάρτη το χαμηλό βαρομετρικό στην ευρύτερη περιοχή των Επτανήσων και της Ελλάδας. Στο δεύτερο χάρτη, η βροχόπτωση στο νησί της Κέρκυρας σε ήπια ένταση όπως και στην Ηπειρωτική χώρα και στους Παξούς και τους Αντιπάξους με πιο έντονο χαρακτήρα. 

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Λίγο πιο ενισχυμένοι σε Παξούς και Αντίπαξους.

 

Bλέπουμε τις μέγιστες και τις ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στην Κέρκυρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδος. Οι τιμές των θερμοκρασιών θεωρούνται φυσιολογικές για την εποχή.

 

 

Ο δείκτης μάζας σκόνης σε μικρή ένταση.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos